21 Ιανουαρίου, 2019

Οι καλοί ναυτικοί στις φουρτούνες φαίνονται

Στέλιος Φενέκος

Ο Στέλιος Φενέκος για την αποχώρηση του Γιώργου Αμυρά

Στο Ναυτικό είναι γνωστό σε όλους ότι οι ποντικοί, όταν βάζουμε σε λειτουργία κάποιες ηλεκτρογεννήτριες που παράγουν υψηλές συχνότητες και όταν μυρίζονται φουρτούνα, βγαίνουν στα καταστρώματα και τρέχουν πανικόβλητοι, προσπαθώντας να βγουν απ το καράβι, μέχρι του σημείου να πηδήσουν στη θάλασσα εάν έχουν τραβηχτεί οι κάβοι.

Αυτή η εικόνα προσομοιάζει με τις πολλές άτακτες αποχωρήσεις βουλευτών από τα μικρά κόμματα. Αντιλαμβάνονται ότι θα είναι δύσκολη η επανεκλογή τους με κάποιο μικρό κόμμα σε ένα πολωμένο πολιτικό σύστημα και βρήκαν ως πρόσχημα την συμφωνία των Πρεσπών (δεν υποστηρίζουμε ότι διαπραγματεύθηκαν την ψήφο τους), για να ανεξαρτητοποιηθούν αρχικά και στη συνέχεια με πλάγια βήματα να προσχωρήσουν στους δύο μεγάλους μονομάχους.

Τραγική εικόνα που υπονομεύει το κοινοβούλιο και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Δημοκρατίας.

Η “κοινωνία αξιών” είχε εκφρασθεί από τη πρώτη στιγμή με πολλές επιφυλάξεις για την κακή αυτή συμφωνία, για την ανάγκη τροποποιήσεων και πως αυτές μπορούν να γίνουν, καθώς και για τις διαδικασίες εφαρμογής σε περίπτωση επικύρωσης της συμφωνίας.

Στις διαβουλεύσεις που έγιναν με το ΠΟΤΑΜΙ (αφού συνεργαζόμαστε από τον Οκτώβριο και μετά), υποστηρίξαμε τις θέσεις αυτές οι οποίες ελήφθησαν υπ’ όψη από τα πολιτικά όργανα, όπως και όλων των συμμετεχόντων (μελών του πολιτικού συμβουλίου και βουλευτών), προκειμένου να καταλήξει το ΠΟΤΑΜΙ στην ψήφο κατά συνείδηση.

Τα συλλογικά όργανα πήραν απόφαση δημοκρατικά, δόθηκε ο λόγος σε όλους για να εκθέσουν ελεύθερα τα επιχειρήματά τους και οπωσδήποτε και στους βουλευτές που θα ψήφιζαν επί του θέματος.

Από τη στιγμή που ελήφθη μία συλλογική απόφαση, όπου μετείχαν όλοι και προσμετρήθηκαν οι απόψεις όλων, χωρίς πιέσεις και με ελευθερία έκφρασης, όπως πρέπει να γίνεται στα δημοκρατικά κόμματα, δεν δικαιούται κανείς να μέμφεται τον οργανισμό επειδή η απόφαση δεν ήταν αυτή της απόλυτης αρεσκείας του.

Εάν διαφωνεί καθοριστικά, ευχαριστεί τον οργανισμό και παραιτείται, απελευθερώνοντας την θέση του για άλλο στέλεχος του οργανισμού.
Η «κοινωνία αξιών» τιμάει το λόγο της και θα συνεχίσει να υποστηρίζει την κοινή μας προσπάθεια για την σύνθεση του κοινωνικά φιλελεύθερου χώρου και οπωσδήποτε την προσπάθεια του Ποταμιού να ορθοπλωρήσει στη φουρτούνα, την κρίσιμη αυτή στιγμή που βάλλεται πανταχόθεν.

Δείτε την ανάρτηση στο Facebook:

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ Στο Ναυτικό είναι γνωστό σε όλους ότι οι ποντικοί, όταν βάζουμε σε...

Gepostet von Stelios Fenekos am Montag, 21. Januar 2019

*Ο Στέλιος Φενέκος είναι πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών