24 Μαΐου, 2019

Οι Ευρωπαίοι πολίτες επιβάλλεται να στηρίξουν φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις

Γιώργος Κακλίκης

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Κακλίκης στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τους δημοσιογράφους Σταύρο Τζίμα και Σοφία Παπαδοπούλου.

Σε συνομιλία που είχε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Κακλίκης στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, με τους δημοσιογράφους Σταύρο Τζίμα και Σοφία Παπαδοπούλου, έγιναν αναφορές στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και για το ενδεχόμενο περαιτέρω όξυνσης της κατάστασης.

Ο Γιώργος Κακλίκης υπογράμμισε τη σημασία των τριγωνικών συνεργασιών της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και την εξαιρετική σημασία που έχει το ότι αυτές αναπτύχθηκαν διακομματικά και συνεχίζουν να βελτιώνονται. Επισημάνθηκε ακόμη η επάνοδος των ΗΠΑ στο μεσογειακό προσκήνιο, η προσπάθεια εδραίωσης της ρωσικής παρουσίας στη Μεσόγειο καθώς και ο ρόλος του Ιράν και της Τουρκίας στην περιοχή.

Παράλληλα, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Ποταμιού υπογράμμισε το θετικό γεγονός της βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδας - Βόρειας Μακεδονίας και δήλωσε ότι προσδοκά να υπάρξει, στο προσεχές μέλλον, βελτίωση και των σχέσεων της Αθήνας με τα Τίρανα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον αγωγό φυσικού αερίου IGB, που πρόσφατα εγκαινιάστηκε, ο οποίος θα ευνοήσει όχι μόνο τη Βουλγαρία αλλά και άλλες βαλκανικές χώρες.

Σε ερώτηση σχετική με το διακύβευμα ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, ο Γιώργος Κακλίκης τόνισε τον κίνδυνο που προέρχεται από τη συσπείρωση των εθνικιστικών-λαϊκιστικών δυνάμεων που αναπτύσσονται στις Ευρώπη με χαρακτηριστικά τα φαινόμενα που εμφανίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Αυστρία. Και για αυτό, σημείωσε, επιβάλλεται οι πολίτες της Ευρώπης να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές προκειμένου να σχηματιστεί στην αυριανή Ευρωβουλή για μεγάλη φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία για το καλό της Ευρώπης και των κρατών-μελών της.

Ακούστε το ηχητικό: