4 Απριλίου, 2019

Οι ευρωεκλογές, το Ποτάμι και η έκκληση Μακρόν

Γιώργος Κακλίκης

Η συνέντευξη του υποψήφιου ευρωβουλευτή, Γιώργου Kακλίκη στο DION TV

“Η Ευρώπη ενώ ήταν ασπίδα ειρήνης και συνεργασίας, κινδυνεύει από τις αποσχιστικές τάσεις, όπως οι Όρμπαν και Σαλβίνι”. Με αυτά τα λόγια ο πρέσβης επί τιμή Γιώργος Κακλίκης, επεσήμανε τον μεγάλο κίνδυνο του ακροδεξιού λαϊκισμού στην Ευρώπη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο DION TV, ενώ τόνισε την ανάγκη οι Ευρωπαίοι πολίτες να σπεύσουν στις κάλπες ώστε να αποσοβηθούν πολλά δεινά.

Ο κ. Κακλίκης αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του με το Ποτάμι στις προσεχείς ευρωεκλογές, την χαρακτήρισε ως: “ευχάριστη έκπληξη που μου επιφύλασσε ο επικεφαλής Σταύρος Θεοδωράκης” και σημείωσε πως “μετά από 35 στο υπουργείο Εξωτερικών έχω μια παραπάνω εμπειρία που θα μπορέσω να την αξιοποιήσω στο ευρωκοινοβούλιο”.

Στη συνομιλία συζητήθηκε η σύμπτωση των απόψεων του Ποταμιού με τις απόψεις του Γάλλου προέδρου Μακρόν, όπως αυτός τις διατύπωσε στην πρόσφατη πρόταση του προς τους Ευρωπαίους πολίτες. “Το ευρωπαϊκό συμβούλιο ασφαλείας, ο ευρωπαϊκός στρατός, η απαγόρευση εγκατάστασης στην Ε.Ε. σε εταιρίες που πλήττουν θεμελιώδεις αρχές της Ευρώπης, η μείωση φυτοφαρμάκων, ο μηδενισμός του άνθρακα, είναι προτάσεις στην σωστή κατεύθυνση”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε σχόλιό του για τις σχέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία, ο υποψήφιος του Ποταμιού παρατήρησε ότι επιβάλλεται η Ελλάδα να πάρει την πρωτοβουλία για την εξάλειψη της εκατέρωθεν καχυποψίας και την εδραίωση μιας ειλικρινούς και παραγωγικής σχέσης των δύο κρατών, προτείνοντας ακόμα και “πανεπιστημιακή συνεργασία που θα μπορούσαμε να προωθήσουμε τη φιλία και να άρουμε τη δυσπιστία”.

Δείτε το βίντεο: