20 Απριλίου, 2019

Οι ευρωεκλογές δεν είναι τοπικό παιχνίδι, αλλά υπερεθνικό που θα κρίνει τις ζωές μας

Ποτάμι

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη του στο ΑΧΕΛΩΟΣ TV

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν πίστεψε στην ελεύθερη οικονομία, ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε σύνδεση με συντεχνίες και συμφέροντα», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Αγρίνιο. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΧΕΛΩΟΣ TV ανέφερε πως «η χώρα χρεοκόπησε στα χέρια των προηγούμενων πολιτικών και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φέρθηκε έντιμα απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά δούλεψε με βάση το πολιτικό συμφέρον και τις ιδεοληψίες του».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αφού τόνισε πως «οι ευρωεκλογές δεν είναι τοπικό παιχνίδι, αλλά υπερεθνικό που θα κρίνει τις ζωές μας», στάθηκε στην έντεχνη αποστασιοποίηση των μεγάλων κομμάτων από τις ευρωεκλογές: «Δεν έχουμε ακούσει τις απόψεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές. Είναι πιο ασφαλές για εκείνους να δίνουν την μάχη της εσωτερικής επικαιρότητας».

Αναφορικά με το ρόλο της Ελλάδας στην Ε.Ε τόνισε την ανάγκη για αταλάντευτη παρουσία ώστε «να θεωρήσει και η υπόλοιπη Ευρώπη ότι εδώ είναι μια χώρα στυλοβάτης της ΕΕ». Ξεκαθάρισε πως το Ποτάμι έχει πάρει σαφή θέση για την Ευρώπη που οραματίζεται: «Είμαστε με εκείνους που θέλουν να φτιάξουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Η δύναμη της Ελλάδας θα κριθεί από το αν είναι δυνατή μέσα στην Ευρώπη». Επεσήμανε επίσης τον κίνδυνο που προκύπτει από τις διαλυτικές δυνάμεις ακροδεξιών και ακροαριστερών λαϊκιστών και δημαγωγών και όλων εκείνων που λένε ότι η Ευρώπη είναι μία οικονομική συνεργασία για να μας δίνουν «κανένα φράγκο».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε πως τα θέματα που ενδιαφέρουν κυρίως τους πολίτες είναι η οικονομία και η ανασφάλεια σε σχέση με την εγκληματικότητα, αλλά και σε σχέση με το μέλλον των παιδιών τους. Η υψηλή φορολογία αποτελεί ορατό κίνδυνο επιστροφής σε πολύ μεγάλη υποεπένδυση, τόνισε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το κράτος είναι «κάτι παραπάνω από συνέταιρος» αφού τα μεσαία εισοδήματα δίνουν μέχρι και το 70% για φόρους και εισφορές. «Η οικονομία θέλει σύγχρονες αποφάσεις», είπε, «αλλά έχω αμφιβολίες εάν οι υπουργοί του παρελθόντος μπορούν να τις πάρουν λόγω της πρόσδεσης τους σε παλιά συμφέροντα».

Τέλος μίλησε για την ανάγκη «εθνικής ενότητας, καθώς, όπως είπε, καμία διχασμένη χώρα δεν πάει μπροστά. «Οι μικροί εμφύλιοι που έστησαν το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, οι μικροί εμφύλιοι που γίνονται σήμερα σε σχέση με τα εθνικά και το μακεδονικό, κοστίζουν στη χώρα».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε επίσης:

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες
-Είμαστε υποχρεωμένοι, με βάση την απόφαση του λαού, να δώσουμε κυβέρνηση στον τόπο και όχι να κάτσουμε νεκρωμένοι σε μία γωνία να περιμένουμε να αποτύχουν όλοι οι επόμενοι για να έρθει ο κόσμος σε εμάς.
-Την επαύριο των εθνικών εκλογών η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και το Ποτάμι θα είναι εκεί με μία σοβαρή φιλελεύθερη προοδευτική πρόταση πέντε σημείων, για να στηρίξει την επόμενη κυβέρνηση.

Για τις πέντε προτεραιότητες του Ποταμιού
-Πρώτα οι νέοι. Οι συνταξιούχοι μας στερήθηκαν, πολλά ψαλιδίστηκαν, αλλά για να βγούμε μπροστά θέλουμε μεροκάματα. Πρέπει να δουλέψουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.
-Να περιορίσουμε την επιρροή των κομμάτων στο κράτος, στο δημόσιο, στην Παιδεία και τη Δικαιοσύνη. Στην Ελλάδα έχουμε μια μορφή κομμουνιστικού πολιτεύματος. Όχι μόνο σήμερα, αλλά και χθες επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ.
-Το περιβάλλον είναι μια μεγάλη υπόθεση που πρέπει να αντιμετωπιστεί με ευρωπαϊκές αποφάσεις, αφού δεν αρκεί να το κάνει ο καθένας μόνος του.
-Να πούμε «ναι» στη διαφορετικότητα κατοχυρώνοντας τα ατομικά δικαιώματα όπως στις μεγάλες χώρες.
-Να δώσουμε τη δυνατότητα στους Έλληνες να κάνουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Μικρές, μεσαίες, μεγάλες, με λιγότερους φόρους και λιγότερες εισφορές.

Για τις προτάσεις Μακρόν για την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση
-Ενιαίο αμυντικό δόγμα ώστε η ασφάλεια της χώρας στα εξωτερικά σύνορα να είναι ζήτημα του ευρωπαϊκού λιμενικού, της ευρωπαϊκής αστυνομίας, του ευρωπαϊκού στρατού.
-Μια νέα αγροτική πολιτική ώστε να ενισχύσουμε τους Έλληνες και Ευρωπαίους παραγωγούς και να βάλουμε κανόνες στους ανταγωνιστές μας, οι οποίοι έρχονται στην Ευρώπη με προνόμια και όχι με τους περιορισμούς που ισχύουν στα προϊόντα που παράγονται στο ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος.
-Φορολογία των πολυεθνικών κολοσσών με τα κέρδη να μοιράζονται στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες δραστηριοποιούνται.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών
-Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είχε σχέση με την συνέχιση ή όχι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά με το μέλλον της χώρας.
-Τα δύο μεγάλα κέρδη από τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι, πρώτον, πως οι γείτονές μας υπέγραψαν ότι δεν έχουν σχέση με την αρχαία ελληνική Μακεδονία και, δεύτερον, πως θα δοθεί λύση για τα προϊόντα μας και τις ετικέτες μας.
-Θέλω να ανήκω στο δυτικό στρατόπεδο, να έχω σύμμαχο την Αμερική, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ».

Για το Ποτάμι
-Όταν βγήκα και είπα ότι δεν θα φτιάξουμε κομματικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα με αποσπασμένους υπαλλήλους, πίστευα ότι ο κόσμος θα έλεγε μπράβο που δεν θα γίνουμε σαν τους άλλους. Το Ποτάμι είναι μία διαφορετική επιλογή.

Δείτε το βίντεο: