21 Απριλίου, 2019

Οι Ευρωεκλογές δεν είναι μια πρόβα τζενεράλε για τη μάχη στο ελληνικό Κοινοβούλιο

Αντιγόνη Λυμπεράκη

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη καλεσμένη στην ραδιοφωνική εκπομπή του Αθήνα 9.84 «Τα λόγια της Αγάπης» με τον Δημήτρη Φύσσα

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η βουλευτής του Ποταμιού, Αντιγόνη Λυμπεράκη, στην ραδιοφωνική εκπομπή του Αθήνα 9.84 «Τα λόγια της Αγάπης» με τον Δημήτρη Φύσσα το απόγευμα του Σαββάτου 13 Απριλίου, αναφέρθηκε στην επάνοδό της στην Βουλή καθώς και στην σημασία που οι Ευρωεκλογές έχουν για την Ελλάδα.

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη σχολίασε την επιστροφή της στην πολιτική σκηνή, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως είναι «part time βουλευτίνα» αλλά με πεποίθηση και πείσμα να προσφέρει τα μέγιστα όσο διαρκέσει η θητεία της. «Ό,τι κάνουμε πρέπει να το κάνουμε καλά, ανεξάρτητα από το αν είναι για πολύ καιρό ή λίγο». Η κρισιμότητα των γεγονότων και η σημαντικότητα της σωστής δράσης διαφαίνονται στον ποιοτικό χρόνο και για να κάνει κάποιος την διαφορά βασική προϋπόθεση είναι η φόρα και η δημιουργικότητα με την οποία διακατέχεται. Συνοψίζοντας πώς μέσα από μια «καραμπόλα» μετακινήσεων και ανακατατάξεων βρέθηκε ξανά στις βουλευτικές έδρες, βασικός στόχος της καθηγήτριας Οικονομικών είναι να επιχειρηματολογήσει με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους, γιατί «η ύπαρξη ενός κόμματος στο κέντρο με φιλελεύθερες απόψεις και κοινωνικές ευαισθησίες, με προσήλωση στην Ευρώπη, το οποίο δεν φωνασκεί, δεν τσακώνεται και δεν δαιμονοποιεί το διαφορετικό» είναι καίριας σημασίας. Οι πρόσφυγες, τα ασυνόδευτα ανήλικα, μία πολιτική συμπερίληψης νέων αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπων καθώς και η αξιοποίηση της «δεξαμενής» των γυναικών είναι θέματα που επιθυμεί να θίξει, ιδίως σε μία πραγματικότητα που αλλάζει με ταχείς ρυθμούς και όλα είναι ρευστά γύρω μας.

Στην ερώτηση για τις προοπτικές που έχει το Ποτάμι στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, η Αντιγόνη Λυμπεράκη δήλωσε πως το Ποτάμι έχει προοπτικές επειδή «ίσως είναι το μόνο κόμμα που μιλάει ευρωπαϊκά για τις Ευρωεκλογές». Η πιο αντιευρωπαϊκή στάση είναι να θεωρούμε πως οι εκλογές αποτελούν μια ευκαιρία για δημοσκόπηση. Το Brexit και η Ευρωπαϊκή κρίση αποτέλεσαν το «φάσμα της θνητότητας», το οποίο ταρακούνησε τα νερά της «σταθερής και αιώνιας Ευρώπης». Όσον αφορά στους ψηφοφόρους, η βουλευτής Β’ Αθηνών επεσήμανε πως έχει πίστη στην αντιληπτική τους ικανότητα.

Κλείνοντας, αναφορικά με την ύπαρξη των κρυφών και φανερών δημοσκοπήσεων, η κα. Λυμπεράκη αντλώντας από μια πρόσφατη συνέντευξη του κυρίου Θεοδωράκη, αναφέρει πως είναι μια κακή εποχή για δημοσκοπήσεις. Τεκμηριώνει το επιχείρημα αυτό, λέγοντας πως το 70% των πολιτών δηλώνουν παγερά αδιάφοροι απέναντι στις Ευρωεκλογές. Η πραγματικότητα αυτή, θα πρέπει να αποτελέσει τροφή για σκέψη στην πολιτική σκηνή καθώς η έμφαση για μία ακόμα φορά στα «εν οίκω», αποτυγχάνει να δει την συνολική εικόνα. Ολοκληρώνει τονίζοντας πως δεν πρέπει οι Ευρωεκλογές να αποτελέσουν μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα.

Ακούστε το απόσπασμα: