25 Μαΐου, 2019

Οι αναποφάσιστοι θα μας δώσουν τη νίκη

Ποτάμι

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή «Citizen One» του One Channel με τον Κώστα Γιαννακίδη

“Το Ποτάμι είναι το μόνο κόμμα που ακούει την ειλικρινή φιλελεύθερη φωνή της οικονομίας», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή «Citizen One» του One Channel με τον Κώστα Γιαννακίδη. Στην τελευταία συνέντευξη της προεκλογικής περιόδου και μετά από εκατοντάδες συνεντεύξεις σε όλη την Ελλάδα την οποία διέσχισε με το βαν του Ποταμιού διανύοντας 11.500 χιλιόμετρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού έστειλε πολιτικά μηνύματα και προέβη σε αποκαλύψεις.

Yπενθύμισε πως, μόλις πριν λίγες ημέρες, οι κ.κ Μητσοτάκης και Γεννηματά ψήφισαν όλους τους λαϊκισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, που μόνο το Ποτάμι καταψήφισε, αφού “εξακολουθούν και γλείφουν τις συντεχνίες που γλείφει και ο ΣΥΡΙΖΑ”, αναδεικνύοντας την μεγάλη απόσταση τους από τις φιλελεύθερες αντιλήψεις. Ανέδειξε δε την άρνηση όλων των κομμάτων στην πρόταση του Ποταμιού να καταργηθεί ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ για να τονωθεί η οικονομία στην οικοδομή σε μία περίοδο που, όπως είπε χαρακτηριστικά, όποιος κληρονομεί περιουσία την χαρίζει στο κράτος. Ακόμα και η ΝΔ λέει ότι “δεν θα καταργηθεί ο φόρος των πλουσίων”, τόνισε.

Ερωτηθείς αν υπήρξε σενάριο σύμπραξης με τη ΝΔ, ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν έγινε μία τέτοια συζήτηση, υπογραμμίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης, αν και στηρίχθηκε από πολλούς “Ποταμίσιους” στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, είναι πια αποφασισμένος να ακολουθήσει τη συντηρητική επιλογή του κόμματός του.Έφερε δε ως παράδειγμα την αποστροφή του κ. Μητσοτάκη στην ομιλία του στην Θεσσαλονίκη ότι τόλμησε και είπε όχι σε κάποιους στην Ευρώπη για τα εθνικά θέματα, όπως έλεγε παλαιότερα και ο κ Γεωργιάδης. Και αναρωτήθηκε: “Να λέει το ίδιο ο αυριανός πρωθυπουργός; Τα ίδια δηλαδή ακριβώς που έλεγε ο κ. Τσίπρας σε σχέση με τη Μέρκελ και όλους τους άλλους;”

Υπογράμμισε πως το Ποτάμι κάνει “ένα δυνατό finish στις εκλογές” και εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός πως οι ψηφοφόροι του δεν λειτουργούν ως κομματικός στρατός, αλλά ανήκουν σε εκείνους που δηλώνουν αναποφάσιστοι, συνεπώς δεν καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στη στενή σχέση που είχε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο οποίος θεωρούσε “παιδιά” του όλους τους Χανιώτες και ειδικά τους Χανιώτες πολιτικούς. “Aπό την αρχή μόλις ξεκίνησα, άρχισε να με φωνάζει και να μου δίνει συμβουλές ποτέ -αυτό είναι κάτι που εκτιμούσα πάρα πολύ σε αυτόν τον άνθρωπο- για φανερά δικό του συμφέρον και το μόνο που ζητούσε ήταν να τον ενημερώνεις”.

Τέλος, ερωτηθείς για το ιστορικό Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών το καλοκαίρι του 2015, χαρακτήρισε “σωτήρια για την χώρα” την απόφαση να μην κρατηθούν πρακτικά, έπειτα από δική του εισήγηση. “Διέκρινα ότι οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί ήθελαν να μιλήσουν σε κομματικό ακροατήριο και εισηγήθηκα στον Πρόεδρο να απομακρυνθούν οι πρακτικογράφοι” προκειμένου να γίνει μια ειλικρινής συζήτηση. Τόνισε πως πρέπει να απομακρυνθούμε από τα γεγονότα για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες, αποκάλυψε ωστόσο πως “η Ελλάδα είχε βουτήξει στην άβυσσο της δραχμής, αλλά τελικά η σύσκεψη αυτή λειτούργησε ως το σχοινί της επαναφοράς.

Δείτε το βίντεο: