19 Μαρτίου, 2019

Όχι στην εργαλειοποίηση της Ευρώπης με αναφορές σε προστάτες και δαίμονες της Ελλάδας

Γιάννης Κωνσταντινίδης

O Γιάννης Κωνσταντινίδης, Εκπρόσωπος της καμπάνιας του Ποταμιού για τις Ευρωεκλογές και Υποψήφιος, καλεσμένος στην πρώτη από μια σειρά εκπομπών με καλεσμένους υποψηφίους ευρωβουλευτές, της Νόνης Καραγιάννη στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9.84

Στην πρώτη από μια σειρά εκπομπών με καλεσμένους υποψηφίους ευρωβουλευτές, της Νόνης Καραγιάννη στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9.84, μίλησε σήμερα ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, Εκπρόσωπος της καμπάνιας του Ποταμιού για τις Ευρωεκλογές και Υποψήφιος.

Ερωτηθείς αν το Ποτάμι στις Ευρωεκλογές θα επιλέξει ευρωπαϊκή ή εθνική ατζέντα, απάντησε ότι «το Ποτάμι θα υπογραμμίσει την αξία της ουσιαστικής ταύτισης με την Ευρώπη, αποφεύγοντας αναφορές την εργαλειοποίηση της Ευρώπης με αναφορές στο αν μας προστατεύει από την Τουρκία ή όχι, ή αν μας επιβάλει τον νεοφιλελευθερισμό ή όχι».

Μιλώντας για τη θέση που πρέπει να έχει η Ευρώπη απέναντι στην Τουρκία, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης σχολίασε ότι «η απόφαση της Ευρώπης να κρατά την Τουρκία μακριά προφανώς τροφοδοτείται από το έλλειμμα δημοκρατίας στην Τουρκία και από τον αυταρχισμό του Ερντογάν, ο οποίος όμως ενισχύεται ακριβώς από την απόφαση της Ευρώπης να κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία». «Πρόκειται συνεπώς για έναν άγονο κύκλο που πρέπει να σπάσει», σημείωσε.

Ερωτηθείς τέλος για το ζήτημα της ημέρας, την ψήφιση τροπολογίας που θα επιτρέπει στους εν ενεργεία βουλευτές να περιλαμβάνονται στις λίστες των Ευρωεκλογών, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι «η αλλαγή των κανόνων δεν είναι δείγμα υγιούς δημοκρατίας», προσθέτοντας ότι «είναι αστείο από τη μεριά της κυβέρνησης να αλλάζει τον κανόνα για να συμπεριλάβει τους εκλεκτούς της και παράλληλα να προσεύχεται ότι η κα. Κουντουρά και ο κ. Δανέλλης δε θα εκλεγούν ώστε να μη χάσει την πλειοψηφία των 151 βουλευτών». Σημείωσε επίσης ότι αν δεν άλλαζε ο θεσμικός αυτός κανόνας, το Ποτάμι θα κέρδιζε τις έδρες των δύο βουλευτών Δανέλλη και Μάρκου, οι οποίοι κράτησαν τις έδρες του Ποταμιού παρότι μετακινήθηκαν σε άλλα κόμματα.

Μιλώντας τέλος για το προσωπικό κίνητρο πίσω από την επιλογή να είναι υποψήφιος, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι με την απόφασή του θέλησε να δείξει ότι «η κριτική σε βάρος των πολιτικών διαδικασιών και των πολιτικών προσώπων εγκλωβίζει τελικά τους ανθρώπους με ιδέες στον δικό τους ιδιωτικό κόσμο και έτσι συμβάλλει στη διατήρηση όλων των παθογενειών της πολιτικής ζωής».

Ακούστε το απόσπασμα:

Σχετικά