23 Μαΐου, 2019

Όχι χαμένη αλλά ψαγμένη η ψήφος στο Ποτάμι

Γιώργος Μαυρωτάς

Την αλαζονεία του Ρουβίκωνα, ως συνέπεια της πεποίθησης ότι δεν υπάρχουν επιπτώσεις, επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Μαυρωτάς κατά τη χθεσινή του παρουσία στην εκπομπή «Εκλογές 2019» της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, με τη Μαρία Σαράφογλου. Εξήγησε πως η πρόσφατη επίθεση με μπογιές στη Βουλή αποτελεί μήνυμα της οργάνωσης πως μπορεί να κάνει ότι θέλει, όποτε θέλει, όπου θέλει, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για την εφαρμογή των νόμων.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές υποστήριξε, σε αντίθεση με την κατεύθυνση που δίνουν Ν.Δ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α., πως δεν αποτελούν ταγκό για δύο αλλά συρτάκι για πολλούς. Παρατήρησε πως, κατά την προεκλογική περίοδο, δεν συζητήθηκαν τα διακυβεύματα των ευρωεκλογών, με το Ποτάμι να είναι το μόνο κόμμα που ανέδειξε τα ευρωπαϊκά θέματα.

Ισχυρίστηκε πως η ψήφος στα μικρά κόμματα και ειδικά στο Ποτάμι, δεν είναι χαμένη, αλλά ψαγμένη και προέτρεψε τους ψηφοφόρους να εξετάσουν ποια πρόσωπα βρίσκονται στο ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού και ποια ατζέντα υποστηρίζει το κόμμα στην Ευρώπη, κάτι που δεν έχουν κάνει σαφές τα υπόλοιπα κόμματα.

Ολοκληρώνοντας, χαρακτήρισε την πόλωση ως αυτοάνοσο πολιτικό νόσημα που έχει κουράσει τους πολίτες, προβλέποντας πως αυτοί θα καταψηφίσουν τον δικομματισμό στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Προέκρινε τις αναγκαίες συγκλίσεις για βιώσιμες λύσεις και αξίωσε πολιτική με ατζέντα μέλλοντος και όχι παρελθόντος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει η συζήτηση να έχει σημείο αναφοράς εμφυλιοπολεμικές φιγούρες όπως τον Βελουχιώτη, αλλά πρόσωπα του σήμερα και του αύριο όπως τον Δασκαλάκη, τον Κριμιζή, τον Μπλέτσα και άλλους Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Δείτε το βίντεο: