21 Αύγουστος, 2015

Ο κ.Τσίπρας θέλγεται να υπερψηφίζεται αλλά απεχθάνεται να κυβερνά

Σπύρος Δανέλλης

Για τις πολιτικές εξελίξεις, την Κυβέρνηση, το μεταναστευτικό και τις θέσεις του Ποταμιού μίλησε στο Ράδιο Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή της Νόνης Καραγιάννη ο κ. Σπύρος Δανέλλης, βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι.

Συγκεκριμένα, για το μεταναστευτικό επεσήμανε πως «παρά την επικαιρότητα και τις πολιτικές εξελίξεις, το πρόβλημα το ίδιο δεν θα μας αφήσει να το ξεχάσουμε παρότι τόσο καιρό στρουθοκαμηλίζοντας κάναμε πως δεν βλέπαμε ότι πολύ γρήγορα θα αποκτούσε τέτοιες διαστάσεις που θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Τα 500 εκατομμύρια ευρώ που λιμνάζουν στα ταμεία της ΕΕ αφού δεν έχουμε καν τις δομές να τα εκταμιεύσουμε, ο χλευασμός από πλευράς της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που λέει ότι με το ελληνικό πρόβλημα δεν μπορούμε να βοηθήσουμε διότι δεν ξέρουμε με ποιον αρμόδιο να συνομιλήσουμε, φανερώνουν πως με τους αυτοσχεδιασμούς και τους τυχοδιωκτισμούς της Κυβέρνησης τέτοια ζητήματα δεν λύνονται».

Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις ο κ.Δανέλλης σχολίασε πως «βρισκόμαστε πάλι με το πιστόλι στον κρόταφο».

«Μοιραίο πολιτικό πρόσωπο ο κ.Τσίπρας που θέλγεται και αρέσκεται να υπερψηφίζεται και να εκλέγεται αλλά απεχθάνεται, φοβάται το να κυβερνά» τόνισε ο βουλευτής σχολιάζοντας επίσης ότι «βρισκόμαστε πάλι σε μια προεκλογική διαδικασία που δεν ξέρω σε τι θα μας φανεί χρήσιμη ειδικά σε μια συγκυρία στην οποία θα μπορούσε να διασφαλιστεί η μεγίστη συνεννόηση και συναίνεση να κάνουμε αυτά που δεν κάναμε επί δεκαετίες. Ας μην ξεχνάμε πως έχουμε μπροστά μας την πρώτη κρίσιμη αξιολόγηση για να προχωρήσει η υλοποίηση του προγράμματος, δηλαδή η καταβολή της δεύτερης δόσης, από πλευράς των εταίρων. Τι θα αξιολογηθεί την επομένη των εκλογών όταν κατά την προεκλογική και τη μετεκλογική διαδικασία το τοπίο είναι θολό και κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το πώς θα είναι κυβερνήσιμο».

Για το χώρο της Αριστεράς ο κ.Δανέλλης ανέφερε πως «στο χώρο της Αριστεράς, της μετακομμουνιστικής να το πω έτσι, είτε ήταν η ανανεωτική, είτε η σημερινή μορφή του ΣΥΡΙΖΑ πάντα ίσχυε ότι ήταν άλλοι οι συσχετισμοί στον κοινωνικό τους χώρο και άλλοι στον κομματικό. Φάνηκε εξάλλου από τη βαρύτητα που έχει η αριστερή πλατφόρμα στις κομματικές δυνάμεις σε ότι αφορά τα όργανα. Και αυτοί οι συσχετισμοί δεν ανταποκρίνονται στον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ».

«Το Ποτάμι δεν μπορεί παρά να εξακολουθήσει να μιλάει την γλώσσα της λογικής, να υπηρετεί τον ορθό λόγο και την αλήθεια και να είναι σταθερά προσηλωμένες η δύναμη του και η ρητορική του στον Ευρωπαϊκό μεταρρυθμισμό ώστε να βοηθηθεί η Ελλάδα να περάσει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα» τόνισε ο βουλευτής προσθέτοντας πως «οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις αποτελούν την πραγματικά φιλολαϊκή και κοινωνικά δίκαιη πολιτική που μπορεί να οδηγήσει στη σταθερότητα και την ανάπτυξη».

Αναφερόμενος στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής τόνισε πως «δεν θα πάμε παρακάτω αν συνεχίσουμε να κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλους και αν υποσχόμαστε τα πάντα στους πάντες» συμπληρώνοντας ότι διατηρεί φόβους και επιφυλάξεις σε σχέση με την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ καθότι «ο κ.Τσίπρας ενώ θα μπορούσε να έχει το ιστορικό προνόμιο να είναι ένας εθνικός ηγέτης, αρνήθηκε να απαντήσει στην ιστορική πρόκληση και ταύτισε την κυβερνησιμότητα με τον έλεγχο του κόμματος επιλέγοντας δυστυχώς να πάμε σε εκλογές, επικίνδυνες και επισφαλείς, και με ένα εκλογικό σύστημα που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε -πολύ σωστά -ως αντιπολίτευση».

Κλείνοντας, ο κ.Δανέλλης επεσήμανε ότι «ο χαμένος χρόνος θα κοστίσει στην πραγματική οικονομία και στην κοινωνία. Δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος, ελπίζω όμως ότι η κοινωνία και οι πολίτες είναι σοφότεροι».

*Ο Σπύρος Δανέλλης είναι Βουλευτής Ηρακλείου και υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας.
21 Αυγούστου 2015, Αθήνα 9.84.