7 Αύγουστος, 2015

Ο τόπος δεν μπορεί πλέον να πληρώνει την παραλυσία και την αδυναμία του κ. Τσίπρα

Σπύρος Δανέλλης

Δεν υπήρχε, εξαρχής, κανένας προγραμματισμός από πλευράς της κυβέρνησης, παρά μόνο εγκληματικοί αυτοσχεδιασμοί, οι οποίοι έχουν καταστήσει τα ακριτικά και παράλληλα τουριστικά νησιά της χώρας, ομήρους αυτής της τραγικής κατάστασης.

«Το πρόβλημα των συνεχώς αυξανόμενων ροών μετακίνησης προσφύγων γίνεται ολοένα εντονότερο και εάν δεν περνούσαμε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση θα ήταν το σημαντικότερο θέμα που θα έπρεπε να μας απασχολεί», δήλωσε στην εκπομπή της Φρόσως Ζαγορίτου στον «ΑΘΗΝΑ 9,84» ο βουλευτής Ηρακλείου με Το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης, συμπληρώνοντας ότι η διαχείριση αυτού του ζητήματος από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τυχοδιωκτική και χρησιμοθηρική.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου μας είχε προϊδεάσει για την ανεύθυνη συμπεριφορά του όταν πριν από μερικά χρόνια επέλεξε να μεταφέρει μια ολόκληρη καραβιά παράτυπων μεταναστών από τα Χάνια στην Αθήνα και μετά τους προέτρεψε να καταλύσουν - και κατ’ ουσία να καταλάβουν - τη Νομική Αθηνών», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. «Το πρόβλημα όμως αυξήθηκε σημαντικότατα από το σινιάλο που έδωσε στους παράτυπους μετανάστες η κ. Χριστοδουλοπούλου, μόλις ανέλαβε, λέγοντάς τους ότι: ‘’ελάτε τα σύνορα είναι ανοικτά, εμείς ολιγωρούμε, μπορείτε να περάσετε και μετά να προωθηθείτε στην υπόλοιπη Ευρώπη’’».

Σύμφωνα με το βουλευτή Ηρακλείου δεν υπήρχε, εξαρχής, κανένας προγραμματισμός από πλευράς της κυβέρνησης, παρά μόνο εγκληματικοί αυτοσχεδιασμοί, οι οποίοι έχουν καταστήσει τα ακριτικά και παράλληλα τουριστικά νησιά της χώρας, όπως τη Λέσβο, την Κω, τη Σάμο, και τη Χίο, ομήρους αυτής της τραγικής κατάστασης, καθώς η συμπάθεια της Υπουργού προς τους μετανάστες, παράλληλα με τις επιθεωρησιακού τύπου δηλώσεις της δεν επαρκούν.

Σε σχέση με την επίτευξη Συμφωνίας με τους εταίρους δήλωσε ότι: «Το μεγάλο ζήτημα είναι ποια κυβέρνηση και ποιος πρωθυπουργός μπορεί να στηρίξει την υλοποίηση μιας Συμφωνίας, η οποία απαιτεί πολύ μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις, από τη στιγμή που κανείς από αυτούς δεν νιώθει ότι έχει την πατρότητά της», ενώ παράλληλα τόνισε ότι δεν είναι πολιτικά έντιμο από πλευράς του Πρωθυπουργού να καλεί τους βουλευτές του κόμματός του να υπερψηφίσουν μια Συμφωνία της οποίας την ευθύνη ο ίδιος αποποιείται.

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει επιτέλους να κυβερνήσει. Όλη αυτή η παραφιλολογία για εκλογές, καθώς και το πότε θα γίνουν με βάση τους εσωκομματικούς σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, απλώς αποδεικνύει το πόσο ανεπαρκής και μοιραίος είναι ο ίδιος, ως Πρωθυπουργός». Για την Πρόεδρο της Βουλής δήλωσε ότι η ανερμάτιστη συμπεριφορά της, που υπονομεύει τη λειτουργία του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης, αλλά και τον ίδιο τον αρχηγό της, καθιστούν τον κ. Τσίπρα εξαιρετικά αδύναμο και όμηρο όλων αυτών των συμπεριφορών.

«Μόνο που αυτήν την αδυναμία και την παραλυσία του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να την πληρώνει πια ο τόπος. Ως μόνος υπεύθυνος όλων αυτών των προσώπων που έχει επιλέξει σε θέσεις θεσμικής ευθύνης θα πρέπει πολύ γρήγορα να τα μαζέψει, προκειμένου να σώσουμε ότι μπορούμε να σώσουμε».

* Ο Σπύρος Δανέλλης είναι βουλευτής Ηρακλείου

7 Αυγούστου 2015, Αθήνα 9,84