17 Μαΐου, 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο σωσίας καθενός εκ των πρωταγωνιστών του παλαιού δικομματισμού

Γιάννης Κωνσταντινίδης

O Γιάννης Κωνσταντινίδης υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, στην εκπομπής Briefing του Τάκη Σπηλιόπουλου στον Επικοινωνία 94FM.

Καλεσμένος της εκπομπής Briefing του Τάκη Σπηλιόπουλου στον Επικοινωνία 94FM βρέθηκε ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι. Συζητώντας για τις αιτίες αποδυνάμωσης του Ποταμιού από την πρώτη του εμφάνιση στις Ευρωεκλογές του 2014 στο σήμερα, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης επισήμανε ότι "η ανασυγκρότηση της ΚΟ του Κινήματος αποδεικνύει τη συνέχεια του Ποταμιού, καθώς δείχνει ότι υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που είναι έτοιμοι να δώσουν τις δυνάμεις τους στο Ποτάμι". Ως αιτία της απώλειας της ιδιότητας του κοινοβουλευτικού κόμματος, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης ονόμασε την εξ αρχής επιλογή των βουλευτών που εκλέχθηκαν το 2015 να ακολουθήσουν απροσχημάτιστα προσωπικές στρατηγικές. "Ήταν τελικά θέμα κακής επιλογής των προσώπων εκείνων".

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί να περιμένει κανείς το Ποτάμι να αποκτήσει ορμή σήμερα. ο Γιάννης Κωνσταντινίδης σημείωσε, κατά πρώτον, ότι "η ορμή θα επανέλθει γιατί τώρα στην πρώτη γραμμή έχει πρόσωπα που δεν είναι επαγγελματίες της πολιτικής και αξίζουν την προσοχή του εκλογικού ακροατηρίου", αλλά και, κατά δεύτερον, "γιατί η ματαίωση προσδοκιών μετά από τη δοκιμή της συνταγής του ΣΥΡΙΖΑ -του τέλειου σωσία καθενός εκ των πρωταγωνιστών του παλαιού δικομματισμού- κάνει την ανάγκη στήριξης μιας τρίτης λύσης μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επιτακτική".

Ακούστε το ηχητικό: