21 Ιουνίου, 2018

Ο νεοφερμένος ​στην πολιτική πάντα ενοχλεί γιατί χαλάει τους όρους του παιχνιδιού

Το Ποτάμι

«Επιμένω στα όσα έχω πει από την πρώτη μέρα στον ελληνικό λαό. Οι θέσεις μου είναι σταθερές και δεν αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες. Δεν αναζητώ ιδεολογίες μέσα στην πραγματικότητα. Προσπαθώ με στέρεες προτάσεις να αλλάζω τη ζωή των Ελλήνων». Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα της Νόνης Καραγιάννη στον Αθήνα 9.84. Ερωτώμενος για την άγρια επίθεση που δέχεται σήμερα από μερίδα των ΜΜΕ, όπως και για τις επιθέσεις που έχει δεχθεί στο παρελθόν από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε: «Ο νεοφερμένος –στην πολιτική- πάντα ενοχλεί, γιατί είναι αυτός που χαλάει τους όρους του παιχνιδιού και απειλεί τα θεμέλια του παλιού συστήματος. Γι’ αυτό, το Ποτάμι είναι πάντα ο μεγαλύτερος αντίπαλος όλων και γι’ αυτό λοιδορηθήκαμε το 2014-2015»

Εξηγώντας τη φράση του «δεν θα ήθελα το Κίνημα Αλλαγής να είναι τόσο συντηρητικό σε κάποιες επιλογές» ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε:  «Όλοι όσοι είμαστε στο Κίνημα Αλλαγής δεν έχουμε από ότι φάνηκε τις ίδιες προτεραιότητες, δηλαδή να φτιάξουμε κάτι εντελώς νέο. Οι περισσότεροι είναι οχυρωμένοι στις παλιές τους απόψεις, στις παλιές τους δυνάμεις. Νομίζω λοιπόν ότι αποτύχαμε στον νέο μεγάλο ρόλο που είναι η ανανέωση του ίδιου μας του εαυτού».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αποχώρησης του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει τις αποφάσεις των στελεχών του Ποταμιού από όλη την Ελλάδα που θα συναντηθούν στην Αθήνα την Κυριακή, 1η Ιουλίου, στην Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων.

Τέλος, αναφέρθηκε στην πανευρωπαϊκή έρευνα για το μέλλον της Ευρώπης που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του κόμματος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και την οποία προωθεί στην Ελλάδα το Ποτάμι. Όπως είπε «πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για μια νέα Ευρώπη και αυτή η συζήτηση είναι τώρα αναγκαία περισσότερο από ποτέ».

Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις στο Twitter:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com