11 Νοεμβρίου, 2018

O Σταύρος Θεοδωράκης στο Παρίσι

Ποτάμι

Στην Γαλλία ο επικεφαλής του Ποταμιού για το Φόρουμ για την Ειρήνη και για επαφές με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν

O επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης θα βρίσκεται στο Παρίσι, σήμερα και αύριο Τρίτη 13 Νοεμβρίου για να συμμετάσχει μεταξύ άλλων στο Φόρουμ για την Ειρήνη που διοργανώνει η Γαλλία με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από το τέλος του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Στο Φόρουμ για την Ειρήνη συμμετέχουν εκπρόσωποι κομμάτων που έχουν πολύ ψηλά στην ατζέντα τους την καταπολέμηση του εθνικισμού και του λαϊκισμού αλλά και διεθνείς οργανώσεις και κινήματα.

Πρωταρχικός στόχος του Φόρουμ είναι να βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστούν οι σημερινές προκλήσεις που θέτουν σε κίνδυνο τις διεθνείς συνεργασίες και απομονώνουν τα κράτη.

Μιας που η ειρήνη δεν είναι μόνο η αναστολή του πολέμου, είναι και η συνεχής προσπάθεια εξάλειψης των εντάσεων και η συνεργασία των λαών.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα κάνει παρέμβαση για την κατάσταση στη Μόρια, με τίτλο «Ο πόλεμος στη Λέσβο», στο πλαίσιο των Meet - Up που στήνονται στο Φόρουμ.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του στο Παρίσι ο επικεφαλής του Ποταμιού θα συναντηθεί με την υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Nathalie Loiseau καθώς και με τον πρόεδρο του κόμματος En Marche Philippe Grangeon καθώς και τον Γάλλο βουλευτή Pieyre Alexandre Anglade.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα με τον κ. Anglade, προσωπικό εκπρόσωπο του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron, η Le Monde μάλιστα  τον έχει αποκαλέσει "Κύριος Ευρώπη" λόγω της ευθύνης του να διαμορφώσει το προοδευτικό τόξο στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος En Marche Philippe Grangeon εντάσσεται και αυτή στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα ισχυρό φιλοευρωπαϊκό μέτωπο απέναντι στους λαϊκιστές, εθνικιστές που απειλούν την ίδια την ύπαρξη της ΕΕ.