24 Μαΐου, 2019

Ο μεγάλος εχθρός της κοινωνίας είναι το κρατικό κομματικό κατεστημένο

Ποτάμι

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV με την Στέλλα Γκαντώνα

“Εύχομαι τη Δευτέρα να υπάρχει μία μεγάλη δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο, από όλους όσοι πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή Αναγέννηση και το Ποτάμι να συμμετέχει σε αυτή με δύο ευρωβουλευτές για να αλλάξουμε την Ευρώπη”, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV με την Στέλλα Γκαντώνα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι το Κίνημα παρουσίασε ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή ατζέντα με 27 συγκεκριμένες προτάσεις και κατηγόρησε τα υπόλοιπα κόμματα ότι δεν τόλμησαν να κάνουν ουσιαστική κουβεντα για την Ευρώπη, όπως “είναι το χρέος των σύγχρονων ευρωπαϊκών κομμάτων και όχι να πετούν πέτρες το ένα στο άλλο”.

Τόνισε επίσης πως το Ποτάμι δεν έχει ανάγκη να προσδιοριστεί σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και επανέλαβε το σύνθημα του Ποταμιού: “Μαύρισε τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να μαυρίσεις την ψυχή σου ψηφίζοντας υπουργούς του παρελθόντος, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ”.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα “ψιλα” γράμματα των δημοσκοπήσεων θα επαληθευτούν υπέρ του Ποταμιού, καθώς τις τελευταίες ώρες πάντα οι αναποφάσιστοι πηγαίνουν πιο κοντά σε εκείνους που έχουν συγκεκριμένες προτάσεις. “Στη δεξαμενή των αναποφάσιστων υπάρχει πολύ Ποτάμι και αυτό θα φανεί στην κάλπη”, συμπλήρωσε. Κάλεσε, επίσης, τους 17ρηδες και όσους ψηφίζουν για πρώτη φορά “να έχουν τη δύναμη να πάνε στην κάλπη γιατί η Ευρώπη που χτίζουμε είναι για εκείνους”.

Σχολιαζοντας τις σημερινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα ότι κινδυνεύουν οι παροχές αν δεν ψηφιστεί το κυβερνών κόμμα, ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε ότι ο κ. Τσίπρας κάνει κάτι παλιομοδίτικο προσπαθώντας να συνδέσει την ψήφο με το πορτοφόλι. Χαρακτήρισε δε όσα λέει ο κ. Τσίπρας ένα “μικρό ψέμα” καθώς τα λεφτά είναι πια προσδιορισμένα αφού τα ταμεία μας ελέγχονται και από τους Ευρωπαίους. Τόνισε όμως ότι αυτό που είναι αναγκαίο να αλλάξει για να μειωθούν οι φόροι και οι εισφορές, είναι να μειωθεί το κομματικό κράτος και επανέλαβε την πάγια θέση του Ποταμιού για αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από το ΑΣΕΠ και την απομάκρυνση όσων αποτυγχάνουν σε δύο διαδοχικές αξιολογήσεις. “Δεν μπορεί το ρίσκο να το παίρνει ο μισός πληθυσμος και ο άλλος μισός πληθυσμός να επαναπαεύεται ότι δεν θα ελεγχθεί. Η πρώτη προτεραιότητα της χώρας είναι η κατάργηση του κομματικού κράτους. Όσο αντιδημοφιλές και εάν είναι θα συνεχίσω να το λέω ότι ο μεγάλος εχθρός της κοινωνίας είναι το κρατικό κομματικό κατεστημένο.”

Τέλος, ερωτηθείς εάν το Ποτάμι θα συμμετέχει στην “προοδευτική συμμαχία” του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως “το Ποτάμι συμμετέχει συνεχώς σε προοδευτικές αλλαγές, αλλά δεν εντάσσεται ούτε στο μέτωπο του κ. Τσίπρα, ούτε στο μέτωπο του κ. Μητσοτάκη”.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε τις αναρτήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη στο Twitter: