8 Ιουνίου, 2017

Ξαφνικά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ομολογούν ότι στέλνουμε πίσω Τούρκους αντικαθεστωτικούς

Ποτάμι

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε τις παράνομες επαναπροωθήσεις και την αντίδραση της κυβέρνησης. Δείτε το παρακάτω:

Τη διερεύνηση των καταγγελιών που αφορούν τις άτυπες επαναπροωθήσεις τούρκων πολιτών που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, κυρία Ξένη Δημητρίου, με την οποία συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 8 Ιουνίου.

Εξερχόμενος από την εισαγγελία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι πληροφορίες αλλά και οι καταγγελίες από Ενώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για πολίτες της Τουρκίας που προσπαθούν να ζητήσουν άσυλο στη χώρα μας αλλά μυστικά και άτυπα τους επιστρέφουν κάποιοι στα τουρκικά εδάφη. Το αποτέλεσμα είναι κάποιοι απ΄αυτούς να καταλήγουν στις τουρκικές φυλακές. Ετοιμάσαμε ένα μεγάλο φάκελο με τις καταγγελίες και τις δώσαμε στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, την κυρία Δημητρίου, συζητήσαμε τα στοιχεία, μας διαβεβαίωσε ότι θα δει πολύ προσεκτικά την υπόθεση, η οποία μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στη χώρα μας και μπορεί να δυσφημίσει την Ελλάδα σε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, όπως είναι το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και μας είπε ότι τις επόμενες ώρες και μέρες θα μελετήσει το φάκελο και θα προχωρήσει στις δικές της ενέργειες».

Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευαν ο επίτιμος Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου και ειδικός σύμβουλος του επικεφαλής σε θέματα Δικαιοσύνης Βασίλης Μαρκής, ο πρέσβης ε.τ., σύμβουλος του επικεφαλής σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Γιώργος Κακλίκης καθώς και ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Τσιόδρας.

Διαβάστε εδώ την αρχική ανακοίνωση του Ποταμιού για το ίδιο θέμα.

 Ο Σταύρος Θεοδωράκης καταφθάνει στο κτήριο του ΑΠ συνοδευόμενος από τον επίτιμο Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου και ειδικό σύμβουλο του επικεφαλής σε θέματα Δικαιοσύνης Βασίλη Μαρκή, τον πρέσβη ε.τ., σύμβουλο του επικεφαλής σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Γιώργο Κακλίκη και τον εκπρόσωπο Τύπου Δημήτρη Τσιόδρα

Ο Σταύρος Θεοδωράκης καταφθάνει στο κτήριο του ΑΠ συνοδευόμενος από τους: Δημήτρη Τσιόδρα, Γιώργο Κακλίκη και Βασίλη Μαρκή.

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος

Ακολουθεί η ιστορία του Murat Çapan, όπως την περιέγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης. Δείτε και σχολιάστε την ανάρτηση: