24 Ιανουαρίου, 2015

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην Corriere della Sera

Ποτάμι

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν κάλπες, η ιστορική Ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera κυκλοφορεί με μια συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη. Με τα μάτια ολόκληρης της Ευρώπης στραμμένα στις αυριανές εκλογές ο δημοσιογράφος Andrea Nicastro αναλύει, εν συντομία, τα κόμματα που με βάση τις δημοσκοπήσεις μπαίνουν στην επόμενη Βουλή, εστιάζοντας στον Σταύρο Θεοδωράκη, τον οποίο παραλληλίζει με τους διάσημους Ιταλούς δημοσιογράφους Μινόλι και Σαντόρο.

Στο δημοσίευμα της Corriere della Sera ο Επικεφαλής του Ποταμιού, μεταξύ άλλων, αναφέρει την ανάγκη του ελληνικού λαού να στραφεί σε νέες πολιτικές δυνάμεις αφού με αφορμή την οικονομική κρίση “Η σχέση του κόσμου με το πολιτικό σύστημα έχει ουσιαστικά διαλυθεί, καθώς ήρθε στην επιφάνεια το μέγεθος της ανικανότητας και της διαφθοράς του παλαιού πολιτικού συστήματος”. Στη συνέχεια αναφέρει ότι “Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, γεγονός που είναι ανεπίτρεπτο” και τονίζει ότι αυτή η αδικία πρέπει να διορθωθεί με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο Σταυρός Θεοδωράκης αναφέρει την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, σε όλους τους τομείς, από την φορολογία έως τον δημόσιο τομέα και τονίζει την ανάγκη της χώρας να επενδύσει στην παιδεία.

Παράλληλα, ο Επικεφαλής του Ποταμιού δηλώνει ότι βρίσκεται “Πιο κοντά στον Ματέο Ρέντσι παρά την Άνγκελα Μέρκελ” ενώ ξεκαθαρίζει τις βασικές θέσεις του Κινήματος λέγοντας ότι αυτές είναι: παραμονή στην Ευρώπη και το Ευρώ, φρένο στο ανεξέλεγκτο πελατειακό κράτος, καταπολέμηση της ανεργίας με τα κατάλληλα φορολογικά κίνητρα και τις επενδύσεις που θα φέρουν δουλειές και φυσικά τη δημιουργία ενός κοινωνικού κράτους.

24 Ιανουαρίου 2015