21 Μαρτίου, 2017

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη Ρώμη

Ποτάμι

Στη Ρώμη μεταβαίνει την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Μαρτίου ο Σταύρος Θεοδωράκης για την επέτειο των 60 χρόνων από την ιστορική υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού θα συμμετάσχει στη μεγάλη πορεία για την Ευρώπη που οργανώνει η ομάδα Σπινέλι και οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές το Σάββατο στη 1.00 το μεσημέρι στην ιταλική πρωτεύουσα. Στην ίδια πορεία θα πάρει μέρος ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, ο ηγέτης των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών Γκι Φέρχοφσταντ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι, οι αρχηγοί των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων και νεολαίες από όλη την Ευρώπη. Μάλιστα οι ηγέτες καλούν τους νέους να προπορευτούν ενώ εκείνοι θα τους ακολουθούν σε αυτή την πορεία για την Ευρώπη.

Η πορεία θα ξεκινήσει από την Piazza Bocca della Verità και θα καταλήξει στο Κολοσσαίο.

Την Παρασκευή το απόγευμα ο Σταύρος Θεοδωράκης θα συμμετάσχει στην εορταστική σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που θα γίνει με την παρουσία του Ιταλού Πρωθυπουργού Τζεντιλόνι και του πρώην Προέδρου Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ιταλική πρωτεύουσα θα έχει προσωπικές συναντήσεις με τους πρώην πρωθυπουργούς της Ιταλίας Μάριο Μόντι, Ρομάνο Πρόντι και Τζουλιάνο Αμάτο.

Την Παρασκευή στις 8.45 θα συναντηθεί με τον Μάριο Μόντι και στις 16.00 με τον Ρομάνο Πρόντι.

Το Σάββατο στις 10.00 ο Σταύρος Θεοδωράκης θα πάρει μέρος στο Φόρουμ «Η Ευρώπη αντεπιτίθεται» που οργανώνει η Ένωση Ευρωπαίων Φεντεραλιστών και η Ομάδα Σπινέλι μαζί το κίνημα των Νέων Φεντεραλιστών της Ευρώπης.

Η ομάδα Σπινέλι ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 από φεντεραλιστές Ευρωπαίους όπως ο Γκι Φέρχοφσταντ και ο Ντανιέλ Κονμπεντίτ. Ο επικεφαλής του Ποταμιού διατηρεί και με τους δύο άντρες φιλικές σχέσεις εδώ και αρκετό καιρό. Το Σάββατο στις 18.00 θα συναντηθεί με τον Τζουλιάνο Αμάτο.

Με αφορμή το ταξίδι του ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις έχουν πολλές μάχες να δώσουν για μία καλύτερη και πιο δίκαιη Ευρώπη κόντρα στους λαϊκιστές και τους εθνικιστές.

ΥΓ. Όλες οι συναντήσεις είναι σε ώρα Ιταλίας