25 Ιανουαρίου, 2016

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στα ΜΜΕ της Πελοποννήσου

Ποτάμι

«Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ όσο είναι στην εξουσία να έχει καταρρίψει όλα τα αρνητικά ρεκόρ αλλά η χώρα έφτασε σε αυτή την κατάσταση μέσα από την διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και ως εκ τούτου δεν είμαστε σύμμαχοί τους. Αν αλλάξουν μυαλά και πάνε σε μεταρρυθμιστικές πολιτικές, είμαστε εδώ για να συζητήσουμε» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο Best TV και την Έφη Καρούνια.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξανδρου Κογκόλη από το «Αχαΐα TV» για το ασφαλιστικό ανέφερε: «Κανείς σήμερα δε θα υπερασπιστεί τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε σχέση με το ασφαλιστικό. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να ανατρέψει αυτό το άσχημο καθεστώς στο ασφαλιστικό έρχεται να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος καθώς η πρόταση Κατρούγκαλου δεν απαντάει στις ανάγκες του ασφαλιστικού». Σχολιάζοντας τα σενάρια περί συνεργασίας του Κινήματος με άλλα κόμματα ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας: «Το Ποτάμι μπορεί να συνεργαστεί με άλλες δυνάμεις σε ευκαιριακά θέματα πάνω στη λογική του να αλλάξουμε τη χώρα και να διορθώσουμε μερικά πράγματα. Δεν πρόκειται όμως να "παντρευτούμε" κάποιον από το παλιό πολιτικό σύστημα». Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Αχαΐα και την Ηλεία είχε την ευκαιρία να μιλήσει σε σημαντικά ΜΜΕ της περιφέρειας. Τα βασικά σημεία όσων είπε είναι:

Στο «Αχαΐα TV» και στον Αλέξανδρο Κογκόλη:
«Η ΝΔ δεν είναι για μας ένα προοδευτικό κόμμα, αντιθέτως είναι ένα συντηρητικό κόμμα, το οποίο φέρει ευθύνη για την κατάσταση της χώρας».
«Το Ποτάμι αποτελεί το απόλυτο μέτωπο κατά του λαϊκισμού, η προοδευτική παράταξη της χώρας». Έχουμε ένα μικρό αλλά ξεκάθαρο πρόγραμμα μεγάλων μεταρρυθμίσεων. Στη συζήτηση που θα γίνει στη βάση αυτή θα φανεί ποιοι είναι οι προοδευτικοί οραματιστές».
«Οι παλιές πολιτικές δυνάμεις κουβαλάνε τόσα βαρίδια που τις περισσότερες φορές παρασύρουν τους ηγέτες προς τη μεριά τους και όχι το αντίθετο».
«Δεν πιστεύω ότι θα γίνουν εκλογές το 2016 αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα δεν μπορούμε ποτέ να αποκλείσουμε κάποιο πολιτικό ατύχημα».
«Σε καμία περίπτωση δεν θα ενισχύσουμε τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ο θάνατος του εμποράκου, του μικροεπαγγελματία και του ιδιώτη».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί δύο πελάτες: το δημόσιο και τους συνταξιούχους. Θεωρεί ότι από εκεί “ζει” και από εκεί μπορεί να κάνει τα ρουσφέτια του».
«Η Ελλάδα πρέπει να γίνει μια σύγχρονη χώρα στην οποία ο κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει αν θα αποτεφρωθεί ή όχι».
«Ο Ιάσονας Φωτήλας είπε ότι το Ποτάμι έχει ρόλο στην πολιτική, πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και πρέπει να έχει προνομιακό συνομιλητή τη ΝΔ. Είναι μια πρόταση που έκανε και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και θα συζητηθεί στο συνέδριο. Δεν αμφισβήτησε με κανένα τρόπο την ύπαρξη και πολιτική πρόταση του Κινήματος».

Στο «Lepanto TV» και στον Παναγιώτη Ρηγόπουλο:
«Ένας στους δύο Έλληνες δεν απαντάει στις δημοσκοπήσεις. Πιστεύω ότι η πίεση που δέχεται το Ποτάμι δεν είναι ικανή να οδηγήσει στο τέλος του Κινήματος».
«Δεν μας ενδιαφέρει η επιβίωση του κόμματος αλλά η επιβίωση της χώρας».
«Σε ό,τι αφορά το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Μητροπολίτη Πατρών, τον πήρα ο ίδιος τηλέφωνο, αναγνώρισα το λάθος του γραφείου μου και του ζήτησα συγγνώμη. Προφανώς και έχουμε διαφορετικές απόψεις αλλά αποδώσαμε λανθασμένα στον Μητροπολίτη μια διάθεση να κινητοποιήσει τον κόσμο, κάτι που δεν είχε συμβεί».
«Τα πολιτικά ζητήματα δε λύνονται με διαδικαστικού τύπου προτάσεις. Προέχει η συζήτηση για το κοινό μέλλον, τα μεγάλα προβλήματα του τόπου και τις μεταρρυθμίσεις και μετά αποφασίζεις αν θα βαδίσεις μαζί με κάποιον».

Στο «Best TV» και την Εφη Καρούνια:
«Το Ποτάμι θα κάνει συνέδριο. Εκεί θα ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους, και ως προς τις πολιτικές και ως προς τα πρόσωπα. Και θα αποφασίσουν τα στελέχη».
«Δεν θα καθορίσουμε την πολιτική μας με βάση τις πιέσεις των δημοσκοπήσεων. Εμείς θα επιμείνουμε στην μεταρρυθμιστική μας πρόταση».

Στο «ΟΡΤ TV» και τον Παναγιώτη Παυλόπουλο:
«Έχουμε μια κυβέρνηση που ούτε διαπραγματεύεται, ούτε προσπαθεί να διαπραγματευτεί. Είχαμε κάκιστη παρουσία στο Νταβός γιατί η κυβέρνηση πήγε απροετοίμαστη για ακόμη μια φορά. Ο κ. Τσίπρας νόμιζε ότι θα πει δύο-τρία συνθήματα από αυτά που πετάει εδώ στους κομματικούς του υπαλλήλους και ο κόσμος θα ενθουσιαστεί».
«Έχουμε πολλούς τομείς που μπορούμε να παράγουμε άλλα δυστυχώς έχουμε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με ιδεοληψίες, παρωπίδες, κλειστούς ορίζοντες, άνθρωποι που δεν έχουν εργαστεί, που δε γνωρίζουν πώς γίνεται η δουλειά και ως εκ τούτου σχεδόν απεχθάνονται την ιδιωτική πρωτοβουλία».
«Από ότι φαίνεται θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην αξιολόγηση. Είμαστε σε δύσκολη θέση. Από τη μια ξέρουμε ότι έχουμε μια ανίκανη κυβέρνηση -γεγονός που αποδεικνύεται καθημερινά- αλλά από την άλλη πρέπει να την ωθήσουμε να κάνει εκείνα τα απαραίτητα που χρειάζονται ώστε η χώρα να μη βρεθεί ξανά στο μάτι του κυκλώνα».