21 Μαΐου, 2016

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στα Ανώγεια

Ποτάμι

Στα Ανώγεια βρέθηκε την Παρασκευή ο Σταύρος Θεοδωράκης

Τον επικεφαλής του Ποταμιού υποδέχτηκε ο δήμαρχος της πόλης, Μανόλης Καλλέργης, ο οποίος του δώρισε μια βούργια παραδοσιακή ως εναλλακτική στο σακίδιο που συνηθίζει να έχει μαζί του, υπενθυμίζοντάς του τα προβλήματα των ορεινών δήμων εξαιτίας υποστελέχωσης και έλλειψης πόρων.

Στη συνέχεια μαζί επισκέφθηκαν το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων αιτούντων Άσυλο. Ο επικεφαλής του Ποταμιού ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του Κέντρου -από τα ελάχιστα που υπάρχουν στη χώρα μας αυτή τη στιγμή- για το έργο τους και είχε την ευκαιρία να περάσει χρόνο με τα 25 προσφυγόπουλα -αγόρια διαφόρων ηλικιών- που φιλοξενούνται εκεί και αναζητούν εναγωνίως τους γονείς τους αλλά και μια ασφαλή νέα πατρίδα.

Μετά το τέλος της επίσκεψης επανέλαβε την πρόταση του Κινήματος για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα: “Πρέπει να υπάρχει μια ξεχωριστή δομή για να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να μάθουν ελληνικά, να μάθουν κάποιες τέχνες και να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα μπορούν σε λίγα χρόνια να είναι τα παιδιά μας. Είναι ήδη τα παιδιά μας, αλλά μπορούν να γίνουν και στην πράξη, δηλαδή να μιλάνε τη γλώσσα μας και να έχουν μια πραγματική ευκαιρία εδώ στην πατρίδα μας”.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η επίσκεψη έκλεισε με τον Σταύρο Θεοδωράκη να συνομιλεί με φίλους και εθελοντές του Ποταμιού στην αίθουσα “Μ. Κεφαλογιάννης”. Στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων ο επικεφαλής του Κινήματος τόνισε για άλλη μια φορά ότι “η κυβέρνηση εξαπάτησε τους Κρητικούς όπως εξαπάτησε και του υπόλοιπους Έλληνες. Ψηφίζει μέτρα αντίθετα με τις χθεσινές της υποσχέσεις, μέτρα σε βάρος του Ελληνικού λαού”. Στην συγκέντρωση περευρέθηκε ο δήμαρχος Ανωγείων Μανώλης Καλλέργης και ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης. Η εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό του ευρωβουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Γραμματικάκη.

Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευσαν στην επίσκεψή του στα Ανώγεια τα στελέχη του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης, Γιώργος Αεράκης, Αναστασία Μανώλα, Βάσω Λίπα, Μαργαρίτα Γερούκη, Κυριάκος Καραγιώργης, Νίκη Φτυλιτάκη, Στέλιος Κτενιαδάκης, Νίκο Μολδοβανίδης, Γιάννης Καλαντζάκη, Ελένη Μπρεδάκη, Μαρία Δαμανάκη, Γιώργος Πετράκης , Εμμανουήλ Πετράκης, Γιώργος Παντελής, Δημήτρης Ανδρουλάκης.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος