4 Ιουνίου, 2017

Ο Σταύρος καταργεί τις καρέκλες

Guest Αρθρογράφος

Το Ποτάμι φιλοδοξεί να γίνει το πρώτο κόμμα παγκοσμίως που -κυριολεκτικά- κατάργησε τις καρέκλες. Οι εικόνες που αντικρύζει όποιος επισκέπτεται το τελευταίο διάστημα τα γραφεία της οδού Σεβαστουπόλεως μόνο σε κόμμα δεν παραπέμπουν.

Με πρωτεργάτη τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη, τα περισσότερα στελέχη και οι εργαζόμενοι του Ποταμιού, αντικατέστησαν τις καρέκλες τους με μπάλες ισορροπίας, ενώ σχεδόν παντού στους χώρους του κτιρίου διακρίνει κανείς δοκούς ισορροπίας σε βαθμό που δυσκολεύεται να πιστέψει ότι βρίσκεται σε κομματικά γραφεία.

Καινοτομώντας για ακόμα μια φορά ο Σταύρος Θεοδωράκης υιοθετεί τον λεγόμενο «clean living», τρόπο ζωής και εισάγει το Ποτάμι συνήθειες που ακολουθούν σύγχρονες επιχειρήσεις, όπως επί παραδείγματι, η Google και άλλες που παρέχουν στους εργαζομένους τους τις απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες για να μπορούν να γυμνάζονται και να είναι υγιείς.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εδώ και καιρό δεν κάθεται στην παραδοσιακή καρέκλα που είχε στο γραφείο του. Την έχει αντικαταστήσει τα τελευταία δύο χρόνια με μια γκρίζα μπάλα που οι γνώστες την αποκαλούν «ελβετική» ή αλλιώς fitball. Εκεί τον βρίσκουν πλέον, να κάθεται οι επισκέπτες του, που αν δεν ξέρουν τις συνήθειές του, εντυπωσιάζονται που αντί για καφέ συνηθίζει να τους τρατάρει αφεψήματα από βότανα της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κρήτης.

Γεγονός πάντως, ότι το Ποτάμι και ο επικεφαλής του δεν είναι οι μόνοι που έχουν προσπαθήσει να κάνουν πράξη το «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Σε ίδια μονοπάτια έχουν κινηθεί και άλλοι πολιτικοί απ' όλο τον κόσμο. Όπως λόγου χάρη ο ιδιαίτερα γυμνασμένος πρωθυπουργός του Καναδά Τζαστίν Τριντό, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να επιδεικνύει τις αθλητικές του ικανότητες, είτε στο μποξ, είτε στη γιόγκα. Ένα από τα πιο γνωστά στιγμιότυπα είναι όταν μιμούμενος τον πατέρα του (τον Πιερ Τριντό, επίσης πρωθυπουργό του Καναδά την περίοδο 1968-1979) φωτογραφήθηκε πάνω σε ένα γραφείο στη στάση παγωνιού.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντα Μόντι, είναι από τους ενθουσιώδεις μαθητές γιόγκα. Πιστεύει πως, εκτός από τις θεραπευτικές της ιδιότητες, η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Με δική του, μάλιστα, επιμονή, καθιερώθηκε η 21η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα γιόγκας, ενώ την πρώτη χρονιά που γιορτάστηκε γυμνάστηκαν μαζί με τον τότε γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Την φετινή επέτειο αναμένεται να την τιμήσουν δεόντως και τα στελέχη του Ποταμιού, καθώς από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε στη Σεβαστουπόλεως «κύκλος» σεμιναρίων» με τον καθηγητή φυσικής αγωγής Βαγγέλη Τζανή να καθοδηγεί τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Γιώργο Αμυρά αλλά και τους εργαζόμενους στο Ποτάμι, για τη σωστή στάση του σώματος. Τα σεμινάρια, θα συνεχιστούν καθώς και άλλα στελέχη και βουλευτές εκδήλωσαν ενδιαφέρον να τα παρακολουθήσουν. Και όπως έλεγαν συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη, περιμένουν πως και πως τη συμμετοχή του Γρηγόρη Ψαριανού αδημονώντας να τον δουν σε καταστάση ζεν.

Συντάκτης: Γρηγόρης Τζιοβάρας

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Δείτε τις φωτογραφίες

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος