13 Μαΐου, 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να στήσει το δικό του κομματικό κράτος

Δημήτρης Τσιόδρας

Στο Action 24 βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης ο Δημήτρης Τσιόδρας. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού ξεκαθάρισε πως το Ποτάμι είναι θετικό απέναντι σε μια συμφωνία, «αλλά περιμένουμε να δούμε» όπως είπε «το περιεχόμενο». «Εμείς θέλουμε μια θετική συμφωνία» διευκρίνισε ο κ. Τσιόδρας, αλλά κατέστησε σαφές ότι «δεν λέμε ‘’φέρτε οποιαδήποτε συμφωνία κι εμείς θα την ψηφίσουμε’’». «Αν δεν έχουμε συμφωνία πάμε στα βράχια. Όμως δεν δίνουμε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Διερωτήθηκε παράλληλα αν «μπορεί η κυβέρνηση να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις», και σημείωσε πως «που μέχρι στιγμής αυτό που έχουμε δει, είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να πουλήσει στο εσωτερικό της, την υπαναχώρηση από τις προεκλογικές τις θέσεις».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε από την πρώτη ημέρα να είναι έτοιμος να προχωρήσει σε ορισμένες διαρθρωτικές αλλαγές», συνέχισε ο κ. Τσιόδρας, υπενθυμίζοντας ότι «η κυβέρνηση άφησε τρεις μήνες να περάσουν κι ενώ υπολογιζόταν πως θα έχουμε ανάπτυξη 2,9%, σήμερα υπολογίζεται πως θα έχουμε 0,5%». «Η διαφορά αυτή», εξήγησε «σημαίνει ότι λείπουν από την ελληνική Οικονομία 5 δισ. ευρώ και σημαίνει 140.000 λιγότερες θέσεις εργασίας».

Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη και αύξηση του εθνικού πλούτου, αφού διαφορετικά θα συνεχίσουμε να συζητάμε για περικοπές μισθών και συντάξεων και επεσήμανε πως ανάπτυξη, σημαίνει επενδύσεις. «Με το κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα, κανένας δεν είναι διατεθειμένος να επενδύσει» διαπίστωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και κατέληξε σημειώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να στήσει το δικό του κομματικό κράτος».

* Ο Δημήτρης Τσιόδρας είναι εκπρόσωπος Τύπου

Action 24