13 Σεπτέμβριος, 2018

Να καταλάβει τον μεσαίο χώρο το μεγάλο στοίχημα για το Ποτάμι

Θανάσης Χειμωνάς

Καλεσμένος των Γιάννη Ντσούνου και Χρήστου Κούτρα, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, ήταν ο Θανάσης Χειμωνάς. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στους δημοσιογράφους, τα κόμματα δεν μπορούν να πείσουν τον κόσμο να έρθουν σε αυτά" και ότι πρόκειται για "ένα πρόβλημα που έχει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και όχι ένα κόμμα".

"Σχεδόν όλα τα κόμματα ΚΙΝΑΛ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ απευθύνονται σε κόσμο που ήδη ανήκουν κάπου και προσπαθούν να τον μετακινήσουν. Αυτό είναι μεγάλο λάθος και οδηγεί σε τεράστια αποχή, η οποία ευνοεί ακραία φαινόμενα οπως είναι η Χ.Α.", ανέφερε μεταξύ άλλων και συνέχισε λέγοντας: "Νομίζω ότι το μεγάλο στοίχημα - και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος ενός πολιτικού σήμερα - είναι να καταφέρεις να κάνεις τον κόσμο να σηκωθεί από τον καναπέ. Να κάνεις τον άνθρωπο που δεν έχει ψηφίσει ποτέ ή έχει να ψηφίσει χρόνια και να πει αυτούς θα τους ψηφίσουμε γιατί μου δίνει κάτι για το μέλλον. Δυστυχώς όλα τα κόμματα τα παραδοσιακά ασχολούνται μόνο με το παρελθον".

Σε ερώτηση σχετική με την αρνητική δημοσκοπική πορεία του Ποταμιού, ο κ. Χειμωνάς απάντησε ότι "είναι μια δύσκολη εποχή. Ζούμε μια μεγάλη πόλωση. Και η πόλωση αυτή θα ενταθεί. Ο κόσμος μπαίνει στη λογική να ψηφίσει τον έναν για να μη βγει ο άλλος". "Το μεγάλο στοίχημα του Ποταμιού, που εχει ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα, απευθύνεται σε έναν συγκεκριμένο χώρο στον μεσαίο τον κεντροαριστερό που για μένα δεν έχει άλλη επιλογή κάποιος, και τον κεντροδεξιό. Είναι ο λεγόμενος μεσαίος χώρος", συμπλήρωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, αναφορικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών δήλωσε ότι «ο Τσίπρας προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, αλλά δεν αποκλείω -αν δεν τα βγαλει πέρα με τις συντάξεις- να προκηρύξει εκλογές», ενώ σχετικά με τις δηλώσεις Γαβρόγλου σχολίασε: «Πιστεύω ότι αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ, γιατί πολλοί γονείς θα αναγκαστούν να πηγαίνουν τα παιδιά την ώρα που έτσι κι αλλιώς τα πήγαιναν, για να φύγουν για τη δουλειά τους. Οπότε θα είναι εκεί από νωρίς και θα μένουν και μία ώρα παραπάνω».

Ακολουθεί σχετικό τηλεοπτικό απόσπασμα:

*Ο Θανάσης Χειμωνάς είναι στέλεχος του Ποταμιού

Πηγή: ΣΚΑΪ