7 Οκτωβρίου, 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τον κ. Παπαγγελόπουλο για να στήσει το δικό του σύστημα στη Δικαιοσύνη

Ποτάμι

Συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στο ΣΚΑΪ 100.3

Να πάρουν θέση για τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, με επίκεντρο το μάθημα των θρησκευτικών, την παρουσία του υπουργού Άμυνας στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και την ιεραρχία της εκκλησία αλλά και το μείζον ζήτημα του διαχωρισμού Κράτους - Εκκλησίας κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ 100.3 και τον Παύλο Τσίμα.

«Κανονικά θα έπρεπε να έχει ξεσηκωθεί ο κόσμος και φυσικά να έχουν πάρει θέση η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και όλοι όσοι υποτίθεται ότι υπερασπίζονται τις μεταρρυθμίσεις και το ευρωπαϊκό προφίλ της χώρας. Είναι αδιανόητο τα εκπαιδευτικά προγράμματα των θρησκευτικών να αποφασίζονται από τον υπουργό Αμύνης, τους ιεράρχες και τον Πρωθυπουργό σε νυχτερινές συναντήσεις. Αν αυτό γινόταν στο παρελθόν τι θα έκανε ο νεολαίος κ. Τσίπρας; Θα υπήρχε στην πόλη μάρμαρο που να μην είχε σπάσει με κατεύθυνση όλους εκείνους που σπρώχνουν τη χώρα σε απολυταρχικές μορφές διοίκησης; Αυτό δε θα λέγαμε;» ανέφερε.

«Θα πρέπει όμως να βάζουμε όρια σε μια ευρωπαϊκή - δημοκρατική χώρα και τα όρια αυτά δεν περιλαμβάνουν παρασκηνιακές συμφωνίες για τα βιβλία των θρησκευτικών, με παρουσία μάλιστα του υπουργείου Αμύνης» ενώ παράλληλα τόνισε ότι το Ποτάμι μιλάει ξεκάθαρα για διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας, όταν όλα τα υπόλοιπα κόμματα σιωπούν. «Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν την άποψη μας, μεταξύ των οποίων και λίγοι ιεράρχες. Μέχρι όμως να συμβεί αυτό θα υπάρχουν επιτροπές και φυσικά θα υπάρχει διάλογος με την εκκλησία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια κατήγγειλε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν το δικό τους σύστημα, ώστε να ελέγξουν τη δικαιοσύνη χρησιμοποιώντας ως «εργαλείο» τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα αριστερό κόμμα, τοποθετεί αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης έναν σκληρό δεξιό, πρώην διοικητή της ΕΥΠ και δικαστή. Το κάνει για να δημιουργήσει το δικό του σύστημα στη δικαιοσύνη. Γνωρίζουμε την ιστορία του κ. Παπαγγελόπουλου. Τι ανάγκη τον έχει ο κ. Τσίπρας; Θέλει να μεταγράψει ένα ολόκληρο σύστημα που θα βοηθήσει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε επίπεδο δικαστικών αποφάσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας στη συνέχεια ότι και στο παρελθόν υπήρχαν θέματα στη δικαιοσύνη αλλά με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουμε κάνει άλματα προς τα πίσω σε ότι αφορά την ανεξαρτησία της.

Σε ότι αφορά την χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με την ηγεσία της Δικαιοσύνης τόνισε ότι αυτή έγινε για να δώσει ο κ. Τσίπρας αυξήσεις, κατηγορώντας τον ότι αναλαμβάνει το ρόλο του υπουργείου Οικονομικών. Στη συνέχεια στάθηκε στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο οποίος χρησιμοποίησε τον πρωτοφανή όρο «οι δικαστές μου» λέγοντας: «Οι σύμβουλοι της επικράτειας δεν είναι δικαστές κανενός» ανέφερε. «Σε μια στιγμή που η δικαιοσύνη είναι στο μάτι του κυκλώνα περιμένουμε μια απάντηση για τις τηλεοπτικές άδειες που καθυστερεί ανεπίτρεπτα. Η δικαιοσύνη πρέπει να αποφασίζει στα κρίσιμα» ανέφερε τοποθετούμενος στην αναβολή της συνεδρίασης του Σ.τ.Ε. λόγω «κλίματος», όπως είχε αναφέρει η ανακοίνωση του Προέδρου του.

Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης: