17 Ιανουαρίου, 2015

Ο ρόλος του τρίτου πόλου

του Τρύφωνα Τριανταφυλλίδη Τρομοκρατούν τους πολίτες επικαλούμενοι τα άδεια ΑΤΜ, την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ακόμα και αν ένας τέτοιος κίνδυνος ήταν υπαρκτός, η δουλειά της κάθε σοβαρής κυβέρνησης θα ήταν να ενισχύσει το αίσθημα εμπιστοσύνης.

Γράφει ο Τρύφων Τριανταφυλλίδης

Από την μια η ανευθυνότητα της κυβέρνησης:

Τρομοκρατούν τους πολίτες επικαλούμενοι τα άδεια ΑΤΜ, την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ακόμα και αν ένας τέτοιος κίνδυνος ήταν υπαρκτός, η δουλειά της κάθε σοβαρής κυβέρνησης θα ήταν να ενισχύσει το αίσθημα εμπιστοσύνης. Επειδή η ανασφάλεια βολεύει στην προεκλογική τους τακτική δυναμιτίζουν το κλίμα και τρομοκρατούν. Έτσι όμως η ανασφάλεια που καλλιεργούν γίνεται μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Από τη άλλη η ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ:

Όλες οι αντιφατικές δηλώσεις στην σειρά: από το να καλούν τους πολίτες να σταματήσουν να πληρώνουν φόρους, από το να λέμε ότι δεν θα πληρώσουμε τα κρατικά ομόλογα, μέχρι την πρόταση να τυπώσουμε τα δικά μας ευρώ. Ειδικά για την τελευταία πρόταση που προέρχεται από την συνιστώσα των ΑΝΕΛ, θα ήταν μόνο ένα κακό αστείο αν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ την είχε αποδοκιμάσει, όσο καιρό όμως δεν το κάνουν τότε αυτό, τότε γίνεται κάτι χειρότερο.

Και οι δύο μαζί δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κάνουν όσο κακό μπορούν στην χώρα αρκεί αυτό να τους ωφελήσει στο ελάχιστο στον προεκλογικό τους αγώνα.

Μετά από τόσα χρόνια κρίσης η χώρα προσπαθεί να βρει έναν βηματισμό, προσπαθεί να ελπίσει ξανά σε ένα καλύτερα αύριο. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που μπήκε στην κρίση και η μόνη που δεν κατάφερε να μπει σε τροχιά εξόδου από την κρίση. Αυτοί που μας έφεραν στην κρίση, τα παλιά κόμματα, είναι αυτοί που δεν μας αφήνουν ακόμα και τώρα να σηκώσουμε κεφάλι.

Η λύση δεν μπορεί να προέλθει από αυτούς που προκάλεσαν το πρόβλημα, δεν μπορεί να προέλθει από αυτούς που προτείνουν σαν λύση τις ίδιες συνταγές που μας οδήγησαν μέχρι εδώ. Το πολιτικό σύστημα ήταν η αιτία που έφερε την χώρα σε αυτό το σημείο, είναι η αιτία που δεν την αφήνει να σταθεί στα πόδια της.

Στο Ποτάμι ανήκει ο ρόλος να προστατέψει την χώρα. Σαν τρίτη δύναμη πρέπει να γίνει ο παράγοντας σταθερότητας αλλά και ταυτόχρονα ο καταλύτης που θα προκαλέσει εκείνες τις αλλαγές στο πολιτικό μας σύστημα. Πρέπει να είναι ο καταλύτης της συνεννόησης και της συνεργασίας.

Δεν φτάνει το Ποτάμι μόνο του, αλλά χωρίς το Ποτάμι δεν γίνεται.

*Ο Τρύφων Τριανταφυλλίδης είναι υποψήφιος στη Β' Θεσσαλονίκης

17 Ιανουαρίου 2015