27 Μάρτιος, 2019

Ο Πρέσβης Γιώργος Κακλίκης υποψήφιος με το Ποτάμι

Ποτάμι

Την υποψηφιότητα του Πρέσβη επί τιμή, Γιώργου Κακλίκη, στις ευρωεκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Ο κ. Κακλίκης υπηρέτησε στην ελληνική διπλωματική υπηρεσία, στη Διεύθυνση Ευρώπης – Βόρειας και Νότιας Αμερικής και δύο φορές στη Διεύθυνση Τουρκίας, ενώ έχει κάνει σπουδές στη Νομική και την Εγκληματολογία. Τους τελευταίους μήνες αρθρογραφεί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας σε μεγάλα ΜΜΕ.

Στην πρώτη δήλωσή του ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, ο κ. Κακλίκης αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας:

«Είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης να διατηρήσει ζωντανή τη συζήτηση με την Τουρκία. Και να προσπαθήσει να ενισχύσει την δημοκρατία αλλά και ένα πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας με την γείτονα χώρα. Δεν είμαι, λοιπόν, σύμφωνος με το πάγωμα κάθε συζήτησης. Γνωρίζω ότι είναι μια δύσκολη προσπάθεια. Αλλά η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί όσο κι αν δεν αφορά το άμεσο μέλλον. Μια Τουρκία που θα ενστερνίζεται τους κανόνες που ένωσαν τα περισσότερα κράτη της Ευρώπης σε σχέσεις αλληλεγγύης, συνεργασίας, φιλίας, μία Τουρκία που θα έχει αφήσει πίσω της τις αρχέγονες τάσεις αμφισβήτησης των δικαιωμάτων των γειτόνων της, θα ήταν ευπρόσδεκτη στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Η προσπάθεια, λοιπόν, πρέπει να μην εγκαταλειφθεί. Αυτό άλλωστε μας ζητούν να κάνουμε οι προοδευτικοί πολίτες και τα κινήματα που υπερασπίζονται τα ατομικά δικαιώματα στο εσωτερικό της Τουρκίας».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού ευχαρίστησε τον πρέσβη για την αποδοχή της πρότασης να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής και τον συνεχάρη για τη συνεχή προσπάθειά του να αναλύει με ψυχραιμία και γνώση τα φλέγοντα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Χουλάκη