8 Φεβρουαρίου, 2017

«Ο πολίτης στην πρώτη γραμμή των αποφάσεων»

Γιώργος Μαυρωτάς

Το πρωί της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου 2017, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκε στον ΣΚΑΪ συμμετέχοντας στο πάνελ της εκπομπής «Πρώτη Γραμμή», με τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στη νέα αποχώρηση από την Κ.Ο. του Ποταμιού, υπενθυμίζοντας αστειευόμενος ότι, ως πολίστας, έχει αγωνιστεί πολλές φορές με παίκτη λιγότερο. Αναγνώρισε ότι με κάθε αποχώρηση, το βάρος του κοινοβουλευτικού έργου για αυτούς που παραμένουν, αυξάνεται, όμως καθώς το Ποτάμι δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην κοινοβουλευτική διαδικασία δήλωσε αποφασισμένος για τη συνέχεια της εντατικής δουλειάς που υλοποιείται από το κόμμα.

Επειδή γίνεται πολύ λόγος για το στίγμα του Ποταμιού το προσδιόρισε ως αντιπελατειακό, αντιλαϊκίστικο, φιλοευρωπαϊκό, υπέρ των ίσων ευκαιριών και των ανοικτών διαδικασιών. Αρχές που δεν προσδιορίζονται από το στενό «αριστερά»-«δεξιά». Κατέστησε σαφές ότι το κόμμα δεν ετεροπροσδιορίζεται και θα συνεργαστεί με όποιους βρίσκονται εγγύτερα στις θέσεις του. Απέρριψε την πρακτική κανιβαλισμού κοινοβουλευτικών κομμάτων και επέμεινε στην πρωτοκαθεδρία των πολιτών και όχι των κομματικών μηχανισμών στην ενδεχόμενη δημιουργία ενός νέου σχήματος.

Διαπίστωσε πως παρά την απώλεια 4 βουλευτών από τον Οκτώβριο, το δημοσκοπικό ποσοστό του Ποταμιού ανήλθε από το 1,5 στο 2,2 %, θεωρώντας πάντως εύλογο τον προβληματισμό για το αν θα βρίσκεσαι στη Βουλή, βλέποντας τα ποσοστά του κόμματός σου να υποχωρούν από το 4% των εκλογών. Αναγνώρισε τις ευθύνες του Ποταμιού για τη συρρίκνωση της απήχησής του και την ύπαρξη εσωστρέφειας στο κόμμα. Δέχθηκε πως το κεντροδεξιό μέρος του εκλογικού σώματος γοητεύτηκε από την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ., παρατηρώντας όμως πως η Ν.Δ., ως μεγάλο καράβι, στρίβει δύσκολα και βρίσκεται μακριά από το αντιπελατειακό πνεύμα του Ποταμιού.

Απορρίπτοντας τον νέο διπολισμό, εξέφρασε για μια ακόμα φορά την επιθυμία ανασυγκρότησης του μεσαίου προοδευτικού χώρου με άξονες την πρωτοκαθεδρία του πολίτη και τη νεωτερική λογική ανεξάρτητα από τη συμμετοχή παλιών και νέων προσώπων. Όπως είπε χαρακτηριστικά «κάθε ομάδα έχει παλιούς και νέους παίκτες αρκεί να παίζουν το ίδιο σύστημα».

Δείτε το βίντεο:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής