22 Μαΐου, 2016

«Το Ποτάμι δε θα γίνει συνεργός στα πολιτικά σας εγκλήματα»

Ποτάμι

«Ήρθατε στην εξουσία διχάζοντας το λαό. Μιλούσατε για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και τώρα η εθνικά περήφανη κυβέρνηση των κυρίων Τσίπρα - Καμμένου με ένα άρθρο σε ένα νόμο εκχωρεί στην Τρόικα αρμοδιότητες που έχει το Κοινοβούλιο και η ελληνική διοίκηση. Αν είχε τολμήσει κανείς άλλος κάτι παρόμοιο θα τον είχατε ρίξει στην πυρά για προδοσία. Θα στήνατε κάθε μέρα ειδικά δικαστήρια και κρεμάλες στο Σύνταγμα» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της βουλής λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχέδιου με τους έμμεσους φόρους, ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Μπερδεύετε το συμφέρον σας με το συμφέρον της χώρας και για την παραμονή σας στην εξουσία υπογράφετε τα πάντα».

Καταγγέλλοντας την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η οποία ως λύση για όλα τα προβλήματα έχει την επιβολή φόρων τόνισε:
«Η συνταγή είναι παλιά και γνωστή. Την ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις των Μνημονίων. Φόροι, περισσότεροι φόροι. Δεν μπορείτε να κόψετε τις κρατικές σπατάλες και δεν θέλετε να θίξετε τις κομματικές συντεχνίες. Σας είπαμε πώς με συγκεκριμένες παρεμβάσεις μπορούν να εξοικονομηθούν 3 δις. Μετά από κάθε, “σκληρή” διαπραγμάτευση που κάνετε, ανεβάζετε του φόρους. Έλεος, μην διαπραγματεύεστε άλλο» και κατέληξε λέγοντας: «”Ο εφιάλτης στον δρόμο με τους φόρους” γυρίζεται με το δικό σας σενάριο».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παράλληλα στηλίτευσε την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης λέγοντας:
«Οι καθυστερήσεις και οι παλινωδίες σας σε συνδυασμό με την ανικανότητα σας στοιχίζουν δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό. 86 δις κόστισε η λεβέντικη διαπραγμάτευση. 45 δις σηκώθηκαν από τις τράπεζες από τότε που αναλάβατε την κυβέρνηση», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης χρησιμοποιώντας ένα απόσπασμα της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής που αναφέρει: «Το ότι η αξιολόγηση έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2015 και εκκρεμεί ακόμη παγιώνει το κλίμα απαισιοδοξίας για την οικονομία. Και παρατείνει την ύφεση και μέσα στο 2016» και προσέθεσε ότι το συναίσθημα που επικρατεί από άκρη σε άκρη στην Ελληνική κοινωνία είναι αυτό της ασφυξίας.

Σε ότι αφορά τα «κόκκινα δάνεια» κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πήγε από το ένα άκρο στο άλλο αφού άλλα έλεγε ως αντιπολίτευση και άλλα τώρα που παραχωρεί όχι μόνο τα «κόκκινα» αλλά όλα τα δάνεια, καταθέτοντας παράλληλα την πρόταση του Ποταμιού λέγοντας: «Ζητάμε οι τράπεζες προτού προβούν στις πωλήσεις δανείων να δώσουν την δυνατότητα σε όσους δανειολήπτες πληρούν κάποια κριτήρια να τα αγοράσουν».

Μιλώντας για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων είπε χαρακτηριστικά:
«Σήμερα, θα ψηφίσετε με χαρά, αξιοπρέπεια, θρήνο την εκχώρηση της διαχείρισης της περιουσίας του κράτους στους πιστωτές για 99 χρόνια. Πρέπει να έχουμε την τόλμη να αποφασίζουμε εμείς τι δίνουμε και δεν δίνουμε. Δεν μπορούμε ας πούμε να πουλάμε τα δίκτυα της ενέργειας. Είμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων αλλά υπάρχουν υποδομές που πρέπει να μείνουν στο κράτος».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και από το Κοινοβούλιο επανέλαβε την πρόταση του για ένα New Deal λέγοντας ότι:
«Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Σε κάθε πεδίο, σε κάθε δράση και σε κάθε πρόβλημα. Χρειαζόμαστε μια δύναμη αλλαγής, μια απόφαση αλλαγής που θα συγκινεί την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων», ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι οι προϋποθέσεις για να γίνει αυτό είναι μεταρρυθμίσεις και συναινέσεις «Με συγκεκριμένους στόχους και μια αποφασισμένη ηγεσία. Διαφορετικά τα μνημόνια θα διαδέχονται το ένα το άλλο μέχρι να γονατίσει από τους φόρους και ο τελευταίος πολίτης».

Παράλληλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης κάνοντας μια μικρή παρένθεση, αναφέρθηκε και στο θέμα του πρέσβη της Βενεζουέλας που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και για το οποίο πήρε πρωτοβουλία η βουλευτής του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου καταθέτοντας ερώτηση την οποία συνυπέγραψαν συνολικά 70 βουλευτές ρωτώντας τον πρωθυπουργό πότε θα δώσει απαντήσεις για το θέμα αυτό.

Κλείνοντας την ομιλία του ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε χαρακτηριστικά:
«Επιλέξατε να αποκοπείτε από τη δημιουργική κοινωνία. Επιλέξατε την περιχαράκωση στα όρια του εθνικολαϊκισμού. Βαδίζετε λοιπόν μόνοι σας. Το Ποτάμι δεν θα γίνει συνεργός στα πολιτικά σας εγκλήματά σας».

Δείτε παρακάτω το βίντεο της ομιλίας

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία παρακάτω:

Ζούμε μια αντιστροφή ρόλων. Εσείς ξεπουλάτε! Οι προηγούμενοι υπουργοί αντιστέκονται! Και ο λαός κοιτάει αποσβολωμένος.
Και είστε έτοιμοι – το βλέπω - μετά την ανακάλυψη της γοητείας της κυρίας Μέρκελ στην επόμενη στροφή να ανακαλύψετε και τη γοητεία του κ. Σόϊμπλε.

Συνέχεια ο κ. Τσίπρας στήνει παγίδες στους κακούς. Και συνέχεια πέφτει ο ίδιος μέσα. Την Άνοιξη του 15 σας λέγαμε φέρτε μια συμφωνία γιατί θα κλείσουν οι τράπεζες. Εσείς όμως θέλατε να το ζήσετε όλο... «Αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες». Και τόσους μήνες σας λέγαμε “τελειώστε με την αξιολόγηση “γιατί θα αναγκασθείτε να τα ξεπουλήσετε όλα. Σφυρίζατε αδιάφορα.

Πότε θα το μάθετε; Ο χρόνος είναι το πραγματικό χρήμα στην πολιτική. Και οι καθυστερήσεις σας, οι παλινωδίες σας σε συνδυασμό με την ανικανότητά σας στοιχίζουν δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό. 86 δις κόστισε η λεβέντικη διαπραγμάτευση. 45 δις σηκώθηκαν από τις τράπεζες από τότε που αναλάβατε την κυβέρνηση. “ Το ότι η αξιολόγηση έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2015 και εκκρεμεί ακόμη παγιώνει το κλίμα απαισιοδοξίας για την οικονομία. Και παρατείνει την ύφεση και μέσα στο 2016».
Δεν τα λέμε εμείς. Τα λέει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι κάνετε.

Τον Αύγουστο του 2015 ψηφίστηκε ότι το ταμείο αποκρατικοποιήσεων θα βρίσκεται υπό την διαχείριση του ελληνικού κράτους και την εποπτεία των θεσμών.
Σήμερα, θα ψηφίσετε με ...χαρά, αξιοπρέπεια, θρήνο την εκχώρηση της διαχείρισης της περιουσίας του κράτους στους πιστωτές για 99 χρόνια. Τα 99 χρόνια που νομοθετείτε, θα μας κάνουν Αργεντινή. Δε θα μας μείνει τίποτα. Πρέπει να έχουμε την τόλμη να αποφασίζουμε εμείς τι δίνουμε και δε δίνουμε. Δε μπορούμε να πουλάμε τα δίκτυα της ενέργειας.
Είμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων αλλά υπάρχουν υποδομές που πρέπει να μείνουν στο κράτος.

Για να δανειστώ το λεξιλόγιό σας, είμαστε μπροστά στη δημιουργία μιας νέας αποικιοκρατίας. Για 99 χρόνια είχαν νοικιάσει οι Βρετανοί το 1898 από την αδύναμη τότε Κίνα το μισό Χονγκ-Κονγκ.

Το Ποτάμι θεωρεί ότι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας πρέπει να γίνει γιατί δημιουργεί θέσεις εργασίας. Η μεταφορά όμως του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων της χώρας σε μια εταιρεία που ουσιαστικά διοικείται από τους δανειστές δεν εγγυάται το δημόσιο συμφέρον.
Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ,

Ήρθατε στην εξουσία διχάζοντας το λαό. Λέγατε ότι «κάποιοι Έλληνες δεν είναι και τόσο Έλληνες». Και τώρα η εθνικά περήφανη κυβέρνηση των κυρίων Τσίπρα - Καμμένου με ένα άρθρο σε ένα νόμο εκχωρεί στην Τρόικα αρμοδιότητες που έχει το Κοινοβούλιο και η ελληνική διοίκηση.
Αν είχε τολμήσει κανείς άλλος κάτι παρόμοιο θα τον είχατε ρίξει στην πυρά για προδοσία. Θα στήνατε κάθε μέρα ειδικά δικαστήρια και κρεμάλες στο Σύνταγμα …

Τι είναι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ;
Πού το πάει;
Πόσες τούμπες μπορεί να κάνει ;
Και σε ποια θέματα;
Αυτά είναι δυστυχώς μερικά από τα κρίσιμα ερωτήματα σήμερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει συνεχώς φόρους, πιστεύει στο μεγάλο Κράτος, αποστρέφεται τον ανταγωνισμό. Ακόμη και οι πολυμετοχικές εταιρείες βρίσκονται-όπως έγραψε σε πρόσφατο άρθρο του ο Αρίστος Δοξιάδης- υπό διωγμό στην Ελλάδα, αφού οι μέτοχοι ευθύνονται με όλη την περιουσία τους σε περίπτωση που η εταιρεία χρωστά στο ΙΚΑ ή στην Εφορία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει αληθινά στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Πιστεύει στο κόμμα και στις συντεχνίες. Χρησιμοποιεί τη δημοκρατία αλλά καρτ, με πρόσκαιρες και παράταιρες συμμαχίες εξοντώνει ό,τι δεν ελέγχει.

Η συνταγή είναι παλιά και γνωστή. Την ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις των Μνημονίων. Φόροι, περισσότεροι φόροι.
Σας είπαμε πώς με συγκεκριμένες παρεμβάσεις μπορούν να εξοικονομηθούν 3 δις. Αλλά εσείς είστε ανίκανοι να προωθήσετε ακόμη και την διασύνδεση των οικονομικών υπηρεσιών και την καθολική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Πού είναι τα έσοδα από την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού, καυσίμων και αλκοόλ;
Πού είναι τα έσοδα από τις παντοειδείς λίστες των μεγάλων φοροφυγάδων;

Κύριοι της κυβέρνησης,
Μετά από κάθε «σκληρή» διαπραγμάτευση που κάνετε,ανεβάζετε του φόρους. Έλεος, μη διαπραγματεύεσθε άλλο.
Μετά το κρασί φορολογείτε και την μπύρα. Τιμωρείτε δηλαδή τον Έλληνα παραγωγό. Γιατί θα πρέπει να μάθετε ότι οι μπύρες που πίνουν οι Έλληνες είτε είναι ετικέτες πολυεθνικών είτε είναι τοπικές ετικέτες -έργα μικρών ζυθοποιών - παρασκευάζονται εδώ στην Ελλάδα. Χτυπάτε δηλαδή ένα ελληνικό προϊόν.

Γιατί λοιπόν στην μπύρα;
Και όχι στα σκληρά εισαγόμενα ποτά;
Ένα μηνιάτικο χάνουν οι Έλληνες με τα νέα μέτρα.
Νέος ΕΝΦΙΑ.
Συμπληρωματικός φόρος ακόμη και για τα αγροτεμάχια. Και το όριο πλούτου κατεβαίνει από τις 300.000 στις 200.000.

Ασφυξία…
Αυτό το αίσθημα κυριαρχεί παντού. Έχετε παγώσει τους πολίτες, έχετε ακινητοποιήσει τη ζωή.
Ασφυξία... στον φορολογούμενο που πληρώνει αλλά δεν βλέπει αποτέλεσμα.
Ασφυξία... στο συνταξιούχο που εξανεμίζεται η σύνταξή του ενώ η δημόσια περίθαλψη βρίσκεται σε κώμα.

Πήγα στα νοσοκομεία στο Λασίθι. Άγιο Νικόλαο – Ιεράπετρα – Σητεία. Τους ψάχνουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους Υπουργούς Υγείας αλλά δεν βγαίνουν ούτε στο τηλέφωνο.
Κατάρρευση – αυτή είναι δυστυχώς η λέξη που περιγράφει την κατάσταση.

Ασφυξία...στο νέο επιστήμονα που απεγνωσμένα, ψάχνει λύση στο εξωτερικό.
Ασφυξία...στο μικρομεσαίο επιχειρηματία που βλέπει το ημερολόγιο σαν ταινία τρόμου 22- 23 – 24 – 25 …Πρόβα θανάτου κάθε τέλος του μήνα για κάθε επιχείρηση.

Ασφυξία στην παιδεία και τον πολιτισμό.
Μια μπουρδολογία, και μια ισοπέδωση εκεί που έπρεπε να επιζητάμε τη Δημιουργία και την Αριστεία.
Και στα Πανεπιστήμια ολοκληρώνετε τη μεγάλη επιστροφή στο χτες.

Ασφυξία στην ύπαιθρο. Αντί για ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής υψώνετε συνεχώς νέα εμπόδια.
Αντί για ασφάλεια βλέπουν παρατημένους πρόσφυγες στο έλεος κάθε είδους μαφίας.

Ασφυξία στη Δικαιοσύνη. Ενισχύσατε το τσεκούρωμα της ανεξαρτησία της.

Ο λαϊκισμός σας, οι απάτες σας που βαφτίζετε τώρα αυταπάτες επέφεραν καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία της πολιτικής. «Όλοι οι ίδιοι είναι, όλοι ψεύτες είναι», φωνάζει ξανά ο κόσμος.

Οι πολίτες πιστεύουν ότι το Κράτος είναι μια μαύρη τρύπα. Μια χώρα χωρίς πυξίδα.
Και επειδή τίποτα δε μπορείτε να κάνετε καλά, κρύβεσθε πίσω από τις εικόνες. Παίζετε με το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού μήπως και σας λυπηθούν. Όχι οι Άγιοι αλλά οι πιστοί.

Εμπλέκετε και το στρατό σε αυτές τις επιδείξεις, στην προσπάθειά σας να ξεχάσει ο κόσμος όσα του είχατε υποσχεθεί.
Κάποτε τα αεροπλάνα… μας ψεκάζανε. Τώρα τα αεροπλάνα μεταφέρουν θρησκευτικά σύμβολα ως αρχηγούς κρατών. Υπάρχει μια πρόοδος... Αυτό εννοούμε όταν λέμε ότι η κυβέρνηση σας είναι: "Ό,τι να'ναι"!
Παίζετε σε όλα τα ταμπλό: Και της ανεξιθρησκίας του κ.Φίλη και της θρησκοληψίας του κ.Καμμένου.

Άλλα να επιστρέψω στο νομοσχέδιο. Λέτε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τους φόρους. Ακόμη και οι συνομιλητές σας στην Ευρώπη σας διαψεύδουν. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, είπε ότι εσείς! -η ελληνική κυβέρνηση-επιλέξατε την αύξηση των φόρων αντί για την περιστολή των δαπανών.

Μιλάτε για επενδύσεις και για ανάπτυξη. Ποιος θα επενδύσει με τέτοιους φόρους; Μια επιχείρηση που έχει κέρδος 100.000 ευρώ, θα πληρώσει 44.000 εκτός από την εισφορά αλληλεγγύης. Στην Κύπρο θα πληρώσει 12.000 φόρο.
Ποιος θα μείνει, λοιπόν,εδώ;

«Ο εφιάλτης στον δρόμο με τους φόρους» γυρίζεται με το δικό σας σενάριο.
Η ανικανότητά σας θα φέρει και πέμπτο μνημόνιο. Οι καθυστερήσεις σας, μας έφεραν εδώ. Από το «όχι, δεν πουλάμε» περάσατε στο «πάρτα όλα και χάρη θα μας κάνεις».

Με τους νέους φόρους οι ειλικρινείς φορολογούμενοι γίνονται φτωχότεροι και οι φοροφυγάδες πλουσιότεροι. Μια νέα έκρηξη φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής είναι προ των πυλών.

Γιατί δεν αρκεί ο φόβος για να πληρώνεις φόρους ο πολίτης. Θέλει και να το πιστεύεις, θέλει ελπίδα, θέλει κατανόηση, θέλει και έσοδα!
Στα κόκκινα δάνεια, από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», πήγατε στο άλλο άκρο.

Εμείς ζητάμε:
Οι τράπεζες προτού προβούν στις πωλήσεις δανείων να δώσουν τη δυνατότητα σε όσους δανειολήπτες πληρούν κάποια κριτήρια να τα αγοράσουν.
Η Κύπρος το έκανε. Θεσμοθέτησε τη δυνατότητα του δανειολήπτη να υποβάλει πρόταση στην τράπεζα για εξαγορά του δανείου του.

Θέλουμε πράξεις. Όχι θεωρίες.

Να συμφωνήσουμε στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού με στόχο τη μείωση των δημόσιων δαπανών. Να τον στήσουμε στα πρότυπα των ανεξάρτητων αρχών. Και με εντολή να εντοπίσει τις σπατάλες σ’ ένα σφικτό χρονοδιάγραμμα. Μπορούμε να εξοικονομήσουμε δισεκατομμύρια αν κινηθούμε αποφασιστικά και με σχέδιο.

Γιατί όλοι ξέρουμε το ανέκδοτο … Κεράνης. Το Δημόσιο πληρώνει 2,6 εκατομμύρια το χρόνο για ένα έτοιμο κτήριο που μένει άδειο. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο. Το κράτος υποχωρεί για να μην χάσουν κάποιοι τα ενοίκια που εισπράττουν από το δημόσιοκαι για να μην ξεβολευτούν κάποιες συντεχνίες.

Σήμερα η κυβέρνηση έχει 55 γενικούς γραμματείς, 10 ειδικούς γραμματείς και 16 διοικητικούς γραμματείς.
Με το νόμο που φέρνετε θα προστεθούν 16 αναπληρωτές διοικητικοί γραμματείς, 50 τομεακοί γραμματείς και 9 ειδικοί τομεακοί γραμματείς.Οι μισθοί όλων αυτών είναι τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ που ζητάτε πίσω από τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Τα τζάμια στα δωμάτια της εξουσίας δεν είναι τζάμια, είναι καθρέφτες.
Νομίζεις ότι κοιτάς τους άλλους, αλλά κοιτάς τον εαυτό σου.
Αυτό ακριβώς έχετε πάθει και εσείς, κυρίες και κύριοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!
Μπερδεύετε το συμφέρον σας με το συμφέρον της χώρας.
Για την παραμονή σας στην εξουσία, υπογράφετε τα πάντα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πτωχεύει η χώρα μας, ούτε η πρώτη φορά που ταπεινώνεται με Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο. Όμως την προηγούμενη φορά που επιβλήθηκε Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος, πριν ένα αιώνα-120 χρόνια για την ακρίβεια- παραχωρήθηκε ο έλεγχος συγκεκριμένων πηγών εσόδων του δημοσίου και όχι ο έλεγχος όλων των περιουσιακών στοιχείων του κράτους.

Η μετατόπιση σας είναι τόσο άτσαλη,που κινδυνεύει το πλοίο να μπατάρει.
Σύμφωνα με τα λαϊκίστικα αναγνώσματα των υπαλλήλων σας στα ΜΜΕ και στα σάιτ το ΔΝΤ τρομοκρατήθηκε από την διαρροή των συνομιλιών των στελεχών του. Μπήκατε σε μια κόντρα για να πετύχετε τι;

Μπορείτε, έστω και τώρα, να μας πείτε; Αναγκάστηκε ο κ.Παπάς να πάει σαν βρεγμένη γάτα στην Αμερική και να ζητήσει συγγνώμη.«Δε βάλαμε εμείς θέμα για την συμμετοχή του ΔΝΤ», είπε ο Υπουργός Επικρατείας.

Έστω και τώρα θα μας πείτε, τι θέλετε από το ΔΝΤ;
Να φύγει ή να μείνει;
Και στο ζήτημα του χρέους.Είμαστε με τον Σόιμπλε ή με το ΔΝΤ; Και μην μου πείτε καλύτερα μόνοι μας, γιατί οι Έλληνες νικάνε όταν καταφέρνουν να στήνουν συμμαχίες. Αυτό διδάσκει η ιστορία μας.

Αρκεί να είσαι με αυτούς που πάνε την ιστορία μπροστά, να μην είσαι με τους Μαδούρους.
Θα μου επιτρέψετε εδώ να ανοίξω μια παρένθεση.

Υπήρξαν οι καταγγελίες των γυναικών για τον πρέσβη της Βενεζουέλας. Το Ποτάμι, διαμέσου της μόνης βουλευτίνας που διαθέτει- της Κατερίνας Μάρκου -πήρε την πρωτοβουλία για την κατάθεση ερώτησης προς τον Πρωθυπουργό,η οποία υπεγράφη από δεκάδες βουλευτές 4 κομμάτων.
Πότε θα απαντήσετε;

Μία ήταν η κίνηση που έπρεπε να κάνετε:Και τότε και τώρα.Υπεράσπιση των γυναικών.Υπεράσπιση του κράτους δικαίου.Υπεράσπιση και όχι συγκάλυψη στο όνομα του Τσάβες.

Τι κάνουμε λοιπόν;
Η χώρα δε μπορεί να συνεχίσει έτσι. Χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Χρειαζόμαστε μια δύναμη αλλαγής, μια απόφαση αλλαγής που θα συγκινεί την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων
Μεταρρύθμισεις και συναινέσεις είναι οι δύο προϋποθέσεις του δικού μας New Deal.

Συγκεκριμένοι στόχοι και μια αποφασισμένη ηγεσία.
Αυτό δηλαδή που πάντα επιζητούσε το Ποτάμι. Ένα New Deal για μια νέα αρχή.
Διαφορετικά τα μνημόνια θα διαδέχονται το ένα το άλλο μέχρι να γονατίσει από τους φόρους και ο τελευταίος πολίτης.
Να ακουσθεί ξανά το... "για την Ελλάδα ρε γαμώτο" στη θέση του «για την εξουσία ρε γαμώτο», που φωνάζουν συνεχώς όσοι αγωνιούν για τις καρέκλες τους.

Κυρίες και κύριοι,
Τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα είναι δείγμα του ακραίου αμοραλισμού του ΣΥΡΙΖΑ.
Ποιος μπορεί να συναινέσει σε αυτές τις πολιτικές;

Κανείς, εκτός από το δίδυμο αδελφάκι σας στον αμοραλισμό-τους ΑΝΕΛ- που έγιναν επίσης επαγγελματίες της εξουσίας, των θεωριών συνομωσίας και του λαϊκισμού.

Επιλέξατε να αποκοπείτε από τη δημιουργική κοινωνία.Επιλέξατε την περιχαράκωση στα όρια του εθνικολαϊκισμού.
Βαδίζετε, λοιπόν, μόνοι σας.

Το Ποτάμι δε θα γίνει συνεργός στα πολιτικά σας εγκλήματα.