8 Μαΐου, 2019

Ο Δήμος και η χώρας μας χρειάζεται αλλαγή για να προχωρήσουμε επιτέλους μπροστά

Το Ποτάμι Τρικάλων

Στο Ράδιο Μετέωρα 90.3 fm και την εκπομπή Μεσημεριανό Magazino βρέθηκε η Γραμματέας της Τ.Ο Τρικάλων κ. Ζαχαρούλα Γιαβρούτα – Λούδα, σχολιάζοντας τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τις ερχόμενες Ευρωεκλογές και τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, ανέφερε πως οτιδήποτε βοηθάει τον Ελληνικό Λαό με βρίσκει απολύτως σύμφωνη, επεσήμανε όμως, πως οι παροχές και οι φοροελαφρύνσεις προέκυψαν από τα τρομακτικά πλεονάσματα που επέβαλε η πολιτική του κ. Τσίπρα.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τους λόγους που έκρινε να μην κατέλθει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου Μετεώρων και τις Ευρωεκλογές με Το Ποτάμι, ανέφερε πως αυτές τις στιγμές μετά από 5 χρόνια ενασχόλησης με την πολιτική, έκρινε πως έπρεπε να δώσει την μάχη της από άλλη θέση. "Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να στηρίξουμε άτομα μέσα από την κοινωνία και όχι τους συγγενείς και τα ρουσφέτια. Οι πολίτες χρειάζεται στην παρούσα φάση να δούμε τι καταλάβαμε όλα αυτά τα χρόνια και επιτέλους να φανεί εάν οι επιλογές μας θα είναι αυτές με ανθρώπους που θα μας πάνε μπροστά".

Για τη νυν Δημοτική αρχή του κ. Χρήστου Σινάνη αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα σημεία των εξαγγελιών του. "Η γέφυρα της Διάβας δεν έγινε σε χρόνο ρεκόρ και ακόμη μέχρι σήμερα δεν ακούστηκε για ποιο λόγο έπεσε η γέφυρα της Διάβας; Που κολλάει το πόρισμα της έρευνας; Ποιοι ευθύνονται; καμία απάντηση μέχρι σήμερα".

Στο κομμάτι του τουρισμού της περιοχής αναφέρθηκε πως οι υποδομές για τη φιλοξενία των επισκεπτών δεν είναι ανάλογες με τον όγκο του κόσμου. "Ακόμη και το τουριστικό γραφείο του Δήμου μας είναι δωρεά της Μονής του Αγίου Στεφάνου, όχι του κ. Χρήστου Σινάνη. Πολλές δραστηριότητες στην περιοχή μας ευθύνονται οι πολίτες που αγαπούν τον τόπο μας, ο δήμος απλά συμμετέχει δεν δημιουργεί, υπάρχει τεράστιο έλλειμμα πρωτοβουλιών από την νυν δημοτική αρχή".

Στο θέμα του παιδικού σταθμού της Κωνστάντιο είπε: "Δεν είναι ιδιοκτησία του κ. Σινάνη για να την ανταλλάζει με ό,τι αυτός νομίζει. Έπρεπε να υπάρξει διαβούλευση, κάτι το οποίο δεν έγινε".

Κάλεσε όλους τους υποψήφιους Δημάρχους να σταθούν στο πλευρό των ανθρώπων που εργάζονται στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίοι τελούν υπό καθεστώς ομηρίας εδώ και 18 χρόνια.

Τέλος, για την υποψηφιότητα του κ. Θοδωρή Αλέκου είπε: "Ως άνθρωπος μου κάνει, οι άνθρωποι που έχει επιλέξει να είναι δίπλα του είναι άξιοι και ικανοί. Το μόνο μου καλό πρόβλημα είναι πως δεν μου φτάνουν οι σταυροί για να ψηφίσω όσους περισσότερους γίνεται. Ο Δήμος και η χώρας μας χρειάζεται αλλαγή για να προχωρήσουμε επιτέλους μπροστά. Η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογικές διαδικασίες είναι σημαντική, κανείς δεν θα διεκδικήσει για εμάς, αν εμείς δεν κάνουμε το βήμα για να διεκδικήσουμε αυτά που αξίζουν στο δήμος μας, στη χώρα μας και την κοινωνία μας εν γένει. Η Δημοκρατία και η μάχη ενάντια στον φασισμό και την μισαλλοδοξία είναι μια συνεχής μάχη και σε αυτό κρινόμαστε όλοι μας καθημερινά".

Ακούστε το ηχητικό: