29 Μάρτιος, 2017

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γ.Καπλάνης ενημέρωσε το Ποτάμι Δυτικής Αττικής

Ποτάμι

"Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αγία Βαρβάρα δεν είναι μόνο η ανεργία που ξεπερνά το 35% του ενεργού πληθυσμού, αλλά η υψηλή παραβατικότητα και η ένδεια προσωπικού που καθιστούν τις κοινωνικές δομές σχεδόν ανενεργές" επεσήμανε ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Γιώργος Καπλάνης στην Ομάδα του Ποταμιού που τον επισκέφθηκε για να συζητήσουν λύσεις στα όζοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Δήμαρχος συζητώντας με τον Γραμματέα Οργανωτικού κ. Γιώργο Γκαρή, τη Γραμματέα της Τ.Ο. Αιγάλεω -Αγίας Βαρβάρας -Χαϊδαρίου κ. Πόπη Γαβαλά και την εκπρόσωπο της ΜΕΣΥΑ κ. Αναστασία Κερατζάκη, πρόσθεσε ότι η γραφειοκρατική δομή της κεντρικής διοίκησης δεν επιτρέπει να ληφθούν γρήγορες αποφάσεις και αυτό το πληρώνει ο Δήμος με καθυστερήσεις ακόμα και στις πιο απλές αποφάσεις.

"Για να τοποθετήσω μία πινακίδα STOP σε δημοτικό δρόμο πρέπει να πάρω έγκριση από 5 δημόσιες υπηρεσίες και να περιμένω 8 μήνες, ενώ στο μεταξύ τα αυτοκίνητα θα συγκρούονται με τραυματίες και θύματα. Αν μάλιστα αντί για πινακίδα ζητήσω φανάρι, τότε μπορεί να περιμένω και 15 χρόνια" πρόσθεσε.

Το Ποτάμι ζήτησε πληροφορίες για τη λειτουργία των κοινωνικών δομών προς όφελος των δημοτών και ο Δήμαρχος ανέφερε ότι τόσο το Κοινωνικό Φαρμακείο, η Κοινωνική Κουζίνα και το Κοινωνικό Παντοπωλείο υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού.

"Τα οχτάμηνα του ΟΑΕΔ δεν εξασφαλίζουν σταθερή ροή έργου και εκεί που έχουμε κάποιους υπαλλήλους και τρέχουμε ένα πρόγραμμα, σε ελάχιστους μήνες τους χάνουμε και αυτούς και έτσι μένουμε ξεκρέμαστοι" κατέληξε ο Γ. Καπλάνης.

Το Ποτάμι ανάπτυξε στο Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας την πρότασή του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που τη θέλει αυτοδύναμη, με ίδιους αλλά και κρατικούς πόρους, απαλλαγμένη από κομματικούς εναγκαλισμούς και ενισχυμένη με το απαραίτητο προσωπικό για να υπηρετήσει την κοινωνία και την είσοδο της χώρας σε μια νέα εποχή. Πρόσθεσε ακόμα ότι περιμένει το σχέδιο νόμου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και να καταθέσει τις δικές του θέσεις.

Το Ποτάμι κατέθεσε προτάσεις για μετατροπή του ΓΝΔΑ "Αγία Βαρβάρα" σε Νοσοκομείο "μιάς ημέρας", προκειμένου όχι μόνο να αποφορτιστούν τα νοσοκομεία Νικαίας και "Αττικόν" αλλά και και για να υποστηριχθούν οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας σε θέματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Επίσης το Ποτάμι κατέθεσε συγκεκριμένο πλαίσιο για την υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης της ΔΕΗ καθώς τα κονδύλια που απαιτούνται δεν επιβαρύνουν την επιχείρηση.

Δήμαρχος_ΑγίαΒαρβάρα

Σχετικά