Copy the snippet below and paste it in between the tags of the pages(s) you'd like to track, right after the global site tag.
20 Απριλίου, 2016

«Ο αριστερός λαϊκισμός, παρά τη στολή παραλλαγής, γεννά νέες ανασφάλειες»

Ποτάμι

«Στα χρόνια των άλλων μνημονίων χτίζατε πάνω στην ανασφάλεια και στο φόβο. Ήταν τα πολιτικά σας όπλα. Μιλούσατε για επιδημία αυτοκτονιών και τροφοδοτούσατε με ανασφάλεια την ανασφάλεια. Δημιουργήσατε συνθήκες συλλογικού πένθους και τώρα αποστρέφετε τα μάτια σας από την πραγματικότητα Και τα παρουσιάζετε όλα ιδανικά» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής. Στη συνέχεια ανέφερε: «H κυβέρνηση συνεχίζει την πεπατημένη των προηγούμενων, κακών κυβερνήσεων. Αυτό σημαίνει αδιαφάνεια, τσαπατσουλιά και πράξεις χωρίς σχέδιο. Σε αυτό προσθέσατε έναν αριστερό λαϊκισμό, λίγη στολή παραλλαγής, μπόλικη εξουσιομανία. Το αποτέλεσμα μια παρατεταμένη ανασφάλεια».

Kατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στην σημερινή ανασφάλεια της Ελληνικής κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα. Την ανασφάλεια μπροστά στους νέους φόρους, την ανασφάλεια των 7 στους 10 που φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους, την ανασφάλεια των 450 νέων ανέργων της Ηλεκτρονικής Αθηνών, την ανασφάλεια του 62% του κόσμου που πιστεύει ότι το φαινόμενο της διαπλοκής θα αυξηθεί με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, του 75% των Ελλήνων που φοβούνται ότι η ελλιπής διαχείριση του μεταναστευτικού θα αυξήσει τη ρατσιστική βία, την ανασφάλεια των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων που θα φτάσουν να πληρώνουν εισφορές και φόρους από 46 έως 55% του εισοδήματος τους, την ανασφάλεια των 540.000 μακροχρόνια ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, των 10.000 επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο, του 35άρη που ζει ακόμη με τους γονείς του ή του πτυχιούχου που δουλεύει delivery με 350 ευρώ το μήνα και φυσικά την ανασφάλεια μπροστά στο νέο ασφαλιστικό που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ότι με την πρότασή σας για το ασφαλιστικό προστατεύετε τους πρώην Βουλευτές, τους πρώην δημάρχους και τους πρώην περιφερειάρχες. Γιατί και στην δική σας δημοκρατία υπάρχουν κάποιοι που είναι πιο ίσοι από τους ίσους».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε την αποκάλυψη που έκανε κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνέντευξης στο MEGA για τις «σπατάλες στο όνομα του προσφυγικού», ανέφερε ότι το Υπουργείο Αμύνης νοίκιασε– χωρίς διαγωνισμό- και μόνο για φιλοξενία, χωρίς φαγητό, ένα κάμπινγκ στο Λιτόχωρο Πιερίας για να φέρει μετανάστες έναντι 9,50 ευρώ το άτομο, όταν το καλοκαίρι το ίδιο κάμπινγκ ζητάει 4 ευρώ το άτομο, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να δώσει επιτέλους απαντήσεις για όλα αυτά που αποκαλύπτονται, όπως και για το Hot Spot της Χίου.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λέγοντας: «Αφήσατε τους καταυλισμούς στο έλεος της μαφίας. Της συριακής και της αφγανικής. Γιατί δε ρωτάτε τους λιμενικούς να σας πουν για το τι βλέπουν κάθε βράδυ στο λιμάνι. Και τους φαντάρους τι βλέπουν στο Σχιστό. Μαύρα τζιπ και σκηνές που δεν φιλοξενούν πρόσφυγες αλλά προσφέρουν υπηρεσίες έναντι 5 ευρώ;».

Μιλώντας για το ζήτημα της ασφάλειας ανέφερε: «Ασφαλής είναι μια χώρα όταν εσείς, οι υπουργοί σας, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι βουλευτές κυκλοφορούν χωρίς ασφάλεια στους δρόμους. Όταν όλοι θέλουν φρουρές, και νέες φρουρές αυτό σημαίνει ότι εσείς είστε ασφαλείς αλλά η χώρα και ο απλός πολίτης ζει στην ανασφάλεια».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη:

Αν σήμερα χρησιμοποιήσεις την λέξη ασφάλεια και την λέξη ανασφάλεια ο νους σου δεν θα πάει στην αστυνομία και τον στρατό. Θα πάει σε αυτό που ζούμε.

Η ανασφάλεια του καρκινοπαθούς. Έξι μήνες είναι η αναμονή για ακτινοθεραπεία στον Άγιο Σάββα, δύο στο Μεταξά του Πειραιά.

Η ανασφάλεια για την δουλειά. 7,3 στην κλίμακα του 10 κατατάσσουν οι Έλληνες το φόβο για τη διατήρηση της δουλειάς τους.

Η ανασφάλεια του πτυχιούχου που φεύγει από την Ελλάδα. Το 75% αυτών που φεύγουν στο εξωτερικό είναι πτυχιούχοι. Τα καλύτερα μυαλά είναι αυτά που φεύγουν.

Η ανασφάλεια μπροστά στο ασφαλιστικό.
Οι νέοι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν υψηλές εισφορέ για να καλύψουν τις τρύπες ενός συστήματος που ευνοεί τους συνταξιούχους και όχι τον κόσμο της δουλειάς.

Βέβαια είναι ενδιαφέρον οτι με την πρότασή σας προστατεύετε τους πρώην Βουλευτές, τους πρώην δημάρχους και τους πρώην περιφερειάρχες.
Γιατί και στην δική σας δημοκρατία υπάρχουν κάποιοι που είναι ποιο ίσοι από τους ίσους.

Η ανασφάλεια μπροστά στους νέους φόρους. Φόρο σύμφωνα με την πρόταση σας θα πληρώνουν πλέον και αυτοί που έχουν μηνιαίο εισόδημα 680 ευρώ.
Και μετά το 2020 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι θα πληρώνουν εισφορές και φόρους από 46 έως 55% του εισοδήματος τους.
Μισιακά με την εφορία, το πορτοφόλι του κόσμου.

Η ανασφάλεια του κόσμου μπροστά στους τηλεοπτικούς σας σχεδιασμούς. Το 62 % του κόσμου πιστεύει ότι το φαινόμενο της διαπλοκής θα αυξηθεί με τις αποφάσεις σας.

Η ανασφάλεια για την κατάργηση των Ανεξάρτητων Αρχών, με το 76% του κόσμου να θέλει μόνο ΕΡΣ και όχι υπουργό – καναλάρχη.

Η ανασφάλεια του κατοίκου ενός νησιού ή της παραμεθωρίου. Το 75% των Ελλήνων φοβούνται ότι αυτή η ελλιπής διαχείριση θα αυξήσει τη ρατσιστική βία.

Η ανασφάλεια του μαθητή που ζει σε σχολεία άδεια κελύφη. Οι τάξεις της Γ Λυκείου είναι άλλη μια χρονιά άδειες, γιατί οι μαθητές είναι στα φροντιστήρια. Δέκα χιλιάδες ευρώ είναι το ελάχιστο εισιτήριο για ένα πανεπιστήμιο

Η ανασφάλεια του πτυχιούχου που κάνει delivery ή σερβίρει καφέδες, με 350 ευρώ και χωρίς άλλη προοπτική.

Η ανασφάλεια του 35άρη που μένει ακόμη με τους γονείς του γιατί δεν μπορεί να συντηρήσει ούτε καν τον εαυτό του.

Η ανασφάλεια του μακροχρόνια άνεργου. Είναι η θλιβερή μας πρωτιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 540 χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι καταγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ.

Η ανασφάλεια του μικρού επιχειρηματία που βλέπει όλους στην γειτονιά του να κλείνουν. Η ανασφάλεια των 450 νέων ανέργων της Ηλεκτρονικής. Άλλες 10.000 επιχειρήσεις έκλεισαν φέτος.

Η ανασφάλεια ότι τίποτε δεν αλλάζει σ αυτόν τον τόπο και ο φόβος ότι τα χειρότερα είναι μπροστά.

Η ανασφάλεια κάθε Έλληνα πολίτη.

Το 75% πιστεύει ότι αυτό το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα επιβραβεύει τους ανάξιους και τους ανεπαρκείς.
Υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που μπορεί σήμερα να σχεδιάσει το μέλλον του;
Την έχουμε χάσει αυτή τη δυνατότητα, όχι ότι την είχαμε ποτέ, αλλά τώρα την αποχαιρετήσαμε ολοκληρωτικά.

Πάμε όμως και στην ασφάλεια – ασφάλεια.
Να ξεκινήσω με το δικό μας αξίωμα.
Ασφαλής είναι μια χώρα όταν εσείς, οι υπουργοί σας, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, οι βουλευτές, κυκλοφορούν χωρίς ασφάλεια στους δρόμους.

Όταν όλοι θέλουν φρουρές, και νέες φρουρές και νέες φρουρές, αυτό σημαίνει ότι εσείς είστε ασφαλείς αλλά η χώρα και ο απλός πολίτης ζει στην ανασφάλεια.

Βγάλατε τα κιγκλιδώματα από την Βουλή και διπλασιάσατε τα ΜΑΤ στην Ηρώδου του Αττικού. Πλέον δεν περνάει άνθρωπος από την Ηρώδου Αττικού και τις μισές ώρες είναι κλειστός και ο Εθνικός Κήπος.

Στα χρόνια των άλλων μνημονίων χτίζατε πάνω στην ανασφάλεια και στο φόβο.
Ήταν τα πολιτικά σας όπλα, μιλούσατε για επιδημία αυτοκτονιών, τροφοδοτούσατε με ανασφάλεια την ανασφάλεια. Δημιουργούσατε συνθήκες συλλογικού πένθους. Και τώρα αποστρέφετε τα μάτια σας από την πραγματικότητα και τα παρουσιάζετε όλα ιδανικά.
Θυμάστε όμως τι λέγατε;

- Ο αστυνομικός με όπλο είναι δημόσιος κίνδυνος στο δρόμο.
- Ζητάμε τον αφοπλισμό των αστυνομικών δυνάμεων όταν έρχονται σε επαφή με τον πολίτη στη διάρκεια κινηματικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων. Την κατάργηση των ΜΑΤ και την απαγόρευση χρήσης χημικών σε διαδηλώσεις.

Υπογραφή: Αλέξης Τσίπρας
Όχι Αλέξης Τσίπρας πρόεδρος του 15μελούς, αλλά Αλέξης Τσίπρας αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διχασμός σε όλο του το μεγαλείο.
Ευχαριστείτε και χειροκροτάτε το Λιμενικό και την Αστυνομία, πετώντας ταυτόχρονα λάσπη στους λιμενικούς και τους αστυνομικούς.

Μιλάτε για το Φαρμακονήσι. Τι ξέρετε εσείς για το Φαρμακονήσι; Έχετε πάει ποτέ; Έχετε μιλήσει με τους ακρίτες;

Γυρνάτε στο σενάριο ότι οι Λιμενικοί έπνιγαν. Μεγάλη ανευθυνότητα για έναν Πρωθυπουργό.

Αφήσατε τους καταυλισμούς στο έλεος της μαφίας. Της συριακής και της αφγανικής. Γιατί δεν ρωτάτε τους λιμενικούς να σας πουν για το τι βλέπουν κάθε βράδυ στο λιμάνι. Και τους φαντάρους τι βλέπουν στο Σχιστό. Μαύρα τζίπ και σκηνές που δεν φιλοξενούσαν πρόσφυγες αλλά προσφέρουν υπηρεσίες έναντι 5 ευρώ;

Αφήσατε να κυβερνούν κάποιοι «προσκολλιώμενοι αλληλέγγυοι» κόντρα στην δράση των σοβαρών ΜΚΟ. Μετατρέψατε τους τοπικούς πληθυσμούς από σύμμαχους σε ομάδες απεγνωσμένων ανθρώπων.

Από πρεσβευτές καλοσύνης σε ανασφαλείς οικογενειάρχες.

Μην προσμετράτε την αλληλεγγύη που δείχνουν οι ξένοι καλλιτέχνες και οι ξένοι ηγέτες στους Έλληνες πολίτες, μην την προσμετράτε στις δάφνες σας, είναι καπηλεία!

Συμπαραστέκονται στους νησιώτες, συμπαραστέκονται στους Έλληνες. Δεν επιβραβεύουν το χάος σας. Χάος που παραδέχθηκε και ο κ. Μουζάλας.

Ήμουν στην Ειδομένη.

Είπατε (Μιλήσατε) για ένα μικρό θαύμα στη φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών. Ένα ακριβό θαύμα που κοστίζει όμως ακριβά.

Η πολιτική σας είναι ένα μείγμα αδιαφανούς αριστερού λαϊκισμού με λίγη στολή παραλλαγής και μπόλικη εξουσιομανία.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com