23 Ιούνιος, 2016

«Ο απευκταίος ακρωτηριασμός της Ε.Ε., θα έχει απρόβλεπτα καταστροφικές συνέπειες»

Σπύρος Δανέλλης

«Αν επικρατήσει το ‘’όχι’’ στο βρετανικό δημοψήφισμα, θα έχουμε τον πρώτο ακρωτηριασμό της Ε.Ε. από έναρξης του ευρωπαϊκού πειράματος», δήλωσε στην εκπομπή του Σκάι «Πρώτη Γραμμή» και στους δημοσιογράφους Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου ο βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης, συμπληρώνοντας ότι «θα ξημερώσει μια άλλη πραγματικότητα, τις συνέπειες της οποίας κανείς δεν θα είναι σε θέση να προβλέψει».

Ο Σπύρος Δανέλλης υπενθύμισε πως η Βρετανία είχε πάντα μια ειδική σχέση με την Ε.Ε., αφού συμμετείχε στην Κοινότητα μόνο και μόνο «για να μην είναι απούσα».

«Δεν μπήκε ποτέ με την καρδιά της στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και γι’ αυτό το λόγο ήταν και πάρα πολλές οι διαφοροποιήσεις της», τόνισε.
Ωστόσο ο βουλευτής προειδοποίησε πως πιθανή έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα, όχι μόνο για την ίδια την Μεγάλη Βρετανία αλλά και για την Ε.Ε., όπως και για την Ελλάδα.

«Η Μεγάλη Βρετανία είναι μια μεγάλη δύναμη και συνεπώς η αποχώρησή της, θα ‘’μπατάρει’’ το καράβι προς την γερμανική πλευρά, αφού θα ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο ο ηγεμονικός της ρόλος» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως η σημερινή ανισορροπία προς όφελος της Γερμανίας είναι κάτι που δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Πέραν τούτων, ένα πιθανό BREXIT θα τραυματίσει κατά πολύ το διεθνές κύρος της Ευρώπης και τις δυνατότητες επηρεασμού του διεθνούς γίγνεσθαι, από την στιγμή που η Μεγάλη Βρετανία αποτελεί μόνιμο μέλος τουσυμβουλίου ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με εξίσου μεγάλη επιρροή στις χώρες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή Ηρακλείου, η Ευρώπη περνάει τη μεγαλύτερη καμπή στην ιστορία της, γιατί πληρώνει την αδυναμία της να προχωρήσει σε μια ουσιαστική ένωση.

«Η λύση έγκειται στην υπέρβαση της σημερινής «δια-κυβερνητικής» μορφής της, προς μια αληθινά Κοινοτική Ευρώπη, χωρίς άλλες καθυστερήσεις».

https://www.youtube.com/watch?v=HHqQeGH5us4&feature=youtu.be

* Ο Σπύρος Δανέλλης είναι βουλευτής Ηρακλείου.