8 Νοεμβρίου, 2016

«Ο ανασχηματισμός είναι ανασχηματισμός ισορροπιών και δεν θεραπεύει τις αρρυθμίες της κυβέρνησης»

Κώστας Μπαργιώτας

«Έχουμε μια πολύ κακή συνήθεια με την παιδεία. Δεν είναι δουλειά κανενός πολιτικού, πόσο μάλλον των ακραίων παπάδων ή μη να ορίζουν το περιεχόμενο της εκπαίδευσης. Υπάρχει θεσμικός τρόπος που καθορίζεται το περιεχόμενο της παιδείας κι αυτός είναι το επιστημονικό συμβούλιο του υπουργείου, όπου αποφασίζεται τι θα μαθαίνουν τα παιδιά είτε είναι μαθηματικά είτε είναι ιστορία. Κατά τη γνώμη μου είναι πιο επικίνδυνο να υπάρχουν σχολεία όπου διδάσκεται με έναν ακραίο τρόπο για παράδειγμα η ιστορία και όπου δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, από το να συζητάμε αν διδάσκεται ή όχι κάποιο κεφάλαιο της ιστορίας. Κοιτάμε το τι διδάσκεται, αλλά δεν συζητάμε καθόλου το πως» τόνισε ο κ. Μπαργιώτας, βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Θεσσαλία Τηλεόραση» και τους δημοσιογράφους Γιάννη Κολλάτο και Σοφία Σπανού.

Αναφερόμενος στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και στα νέα πρόσωπα που την πλαισιώνουν, τόνισε ότι «το γεγονός ότι ο κ. Παπαδημητρίου ανέλαβε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και έγραφε τεχνοκρατικά άρθρα, προτείνοντας τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που καλείται να εφαρμόσει, δημιουργεί ένα θέμα. Οι γνώμες αλλάζουν, οι έξυπνοι άνθρωποι αλλάζουν γνώμες, γιατί αλλάζει ο κόσμος γύρω μας, αλλά είναι άλλο αυτό και άλλο μέσα σε ένα χρόνο να κάνεις στροφή 180 μοιρών. Όσον αφορά στην κα Αχτσιόγλου, είναι ο άνθρωπος που έκανε τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και πλέον ανέλαβε και επίσημα το Υπουργείο. Επειδή υπάρχουν διάφορες αναφορές στα social media, το γεγονός ότι είναι νέα, γυναίκα και όμορφη δεν είναι λόγος για να την κρίνει κάποιος. Υπάρχουν άντρες που μπήκαν για πρώτη φορά σε αυτή την κυβέρνηση, οι οποίοι έχουν λιγότερα προσόντα από την κα Αχτσιόγλου και δεν έχει ακουστεί το παραμικρό γι’ αυτούς. Σε γενικές γραμμές, ήταν ένας ανασχηματισμός ισορροπιών, ο οποίος δεν προσπάθησε να θεραπεύσει τις αρρυθμίες της κυβέρνησης».

Κλείνοντας, σχολίασε τις μετακινήσεις διαφωνούντων υπουργών, όπως ο κ. Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ότι «είναι σχιζοφρένεια να μετέχεις σε μια κυβέρνηση όντας κάθετα αντίθετος στις ιδιωτικοποιήσεις. Είναι πράγματα που δεν γίνονται σε καμία σοβαρή χώρα. Αν δεν συμφωνείς πας σπίτι σου. Τα «χαμαιλεοντικά» με πήρανε από την Ενέργεια που με πείραζε η πώληση της ΔΕΗ και με βάλανε στο Εσωτερικών που θα κάνω τα στραβά μάτια, δεν τα καταλαβαίνω. Εμείς ως Ποτάμι έχουμε ταχθεί υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και θα πρέπει να προχωρήσουν, αν και έχουμε εκφράσει τις διαφωνίες μας σχετικά με το υπερταμείο».

Δείτε βίντεο της συνέντευξης:

* Ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας είναι βουλευτής Λάρισας