29 Ιουνίου, 2017

Νομοθέτησαν παρατάσεις συμβάσεων ακόμα κι αν δεν υπάρχουν λεφτά

Παναγιώτης Καρκατσούλης

Η εθνολαϊκιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φέρει ακέραιη την ευθύνη για την δραματική κατάσταση με τα σκουπίδια, τόνισε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm. Σε μια έξαρση «αριστεροσύνης», το 2015, η κυβέρνηση επέκτεινε την ισχύ όλων των συμβάσεων καθαριότητας, δημιουργώντας την προσδοκία σε χιλιάδες ανθρώπους ότι θα μπορούσαν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους παρά την ρητή απαγόρευση του Συντάγματος και της κοινοτικής/εθνικής νομοθεσίας, η οποία δεν επιτρέπει την επέκταση των συμβάσεων αυτών.

Στη συνέχεια, έσπευσε να εκβιάσει τους Δήμους, πάλι με έναν νόμο-έκτρωμα, να κρατήσουν τους συμβασιούχους παρά τους αντίθετες αποφάσεις των αιρετών. Σε μια τρίτη απόπειρα, προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια προσχηματική νομική κατασκευή ότι ο ανταποδοτικός χαρακτήρας των υπηρεσιών καθαριότητας είναι αρκετός για να τους απαλλάξει από το μισθολογικό κόστος που πρέπει να επωμισθούν, αφού οι υπάλληλοι καθαριότητας εξακολουθούν να είναι υπάλληλοι του ελληνικού κράτους και η μισθοδοσία τους πρέπει να είναι διασφαλισμένη.

Αφού όλες οι προσπάθειές τους απέβησαν άκαρπες και οι συμβασιούχοι αντελήφθησαν το μέγεθος του ψεύδους και της υποκρισίας, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήρθαν με μια εξ ίσου εκτρωματική κατασκευή στη Βουλή προκειμένου να λύσουν, δήθεν, το πρόβλημα. Φορτώνουν στην τοπική αυτοδιοίκηση πρόσθετες οργανικές θέσεις για την πρόσληψη χιλιάδων μονίμων υπαλλήλων, ενώ πολλοί Δήμοι έχουν βρει λύσεις για τη συλλογή των απορριμμάτων.
Η κυβέρνηση, έστω και την δωδεκάτη ώρα πρέπει να αποσυρθεί, αφήνοντας στους Δήμους την ευχέρεια να διαχειριστούν τα σκουπίδια τους με τρόπους που είναι καλύτεροι, νόμιμοι και οικονομικότεροι, ακόμη κι αν αυτό θα τους στερήσει από τα πρόσκαιρα οφέλη των ρουσφετολογικών προσλήψεων, κατέληξε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Ακούστε το ηχητικό


* Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Π²