9 Απριλίου, 2019

Nερό στο μύλο της πόλωσης η υπόθεση Νοvartis

Γιώργος Μαυρωτάς

Η παρουσία του Αντιπροέδρου του Ποταμιού, Γιώργου Μαυρωτά στην εκπομπή "Επόμενη Μέρα" της ΕΡΤ.

Για το θέμα της Novartis μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Ποταμιού και βουλευτής Αττικής, Γιώργος Μαυρωτάς, κατά τη χθεσινή του παρουσία στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Η Επόμενη Μέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, λέγοντας ότι στο Ποτάμι παρακολουθούν με πολύ ενδιαφέρον τη διαμάχη μεταξύ του νέου (ΣΥΡΙΖΑ) και του παλαιού καθεστώτος (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ).

Στο ερώτημα, αν το θέμα Novartis είναι σκάνδαλο ή σκευωρία, το Ποτάμι είχε πει από την αρχή για το θέμα της Novartis ότι είναι σκάνδαλο, το οποίο πρέπει να διερευνηθεί, αλλά όχι να εργαλειοποιηθεί. Δηλαδή, πρέπει να αφήσουμε απερίσπαστη τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Σίγουρα τα δύο μεγάλα κόμματα, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, επιθυμούν να ρίξουν νερό στον μύλο της πόλωσης προεκλογικά και ενόψει των ευρωεκλογών. Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρξει μία θεσμική αντιμετώπιση με σαφείς ενδείξεις. Στη συνέχεια της εκπομπής, ο κ. Μαυρωτάς αναφερόμενος στην ατζέντα των πολιτικών συζητήσεων, σχολίασε πως εσκεμμένα η συζήτηση οδηγείται προς την σκανδαλολογία. Συγκεκριμένα, τα εμπλεκόμενα κόμματα τροφοδοτούν αυτό το κλίμα, προκειμένου να δημιουργηθεί μέσω της πόλωσης, διχασμός ανάμεσα σε δύο στρατόπεδα και να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος από τα πραγματικά προβλήματα.

Αναφορικά με την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Μαυρωτάς τόνισε πως δεν είναι συγχωροχάρτι απέναντι στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, θύμισε την πρόταση του Ποταμιού από το 2016 για σύσταση συμβουλίου εθνικής ασφαλείας, δηλώνοντας πως αν υπήρχε, θα μπορούσε να είχε συζητηθεί το θέμα εκτενέστερα. Σε κάθε περίπτωση και μετά την συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι, οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν την πολιτική εντιμότητα του Ποταμιού, καθώς πολλοί είχαν πει ότι μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, το Ποτάμι οδεύει στο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο βουλευτής Αττικής δήλωσε πως σε αυτή τη φάση το σημαντικό είναι να βάλουμε ατζέντα μέλλοντος και όχι παρελθόντος. Παρότι τα δύο μεγάλα κόμματα επιθυμούν την πόλωση, αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι ένας σταθεροποιητικός πόλος στο κέντρο, χωρίς ψηφοθηρικά βαρίδια, ώστε να εξασφαλισθεί η μεταρρυθμιστική ατζέντα της επόμενης μέρας.

Δείτε το βίντεο: