4 Ιουλίου, 2015

«ΝΑΙ» γιατί η οικονομία δεν αντέχει άλλα παρατεταμένα παιχνίδια

Γιώργος Μαυρωτάς

Πρέπει να αλλάξουμε και να γυρίσουμε σελίδα και να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Βέβαια το ερώτημα είναι ποιος θα μπορέσει να τα κάνει όλα αυτά;

Το βράδυ της Πέμπτης 2 Ιουλίου 2015, ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel και στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου kontra24.
Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε λέγοντας ότι υπάρχει μια «αγάπη» a la carte από την κυβέρνηση προς το ΔΝΤ γιατί μόλις πριν δυο ημέρες δεν το ήθελε ενώ τώρα το επικαλείται. Σε αυτό το σημείο ανέφερε ότι η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ βοηθάει στη συζήτηση και την προσπάθεια της χώρας για τη διευθέτηση του χρέους.

Ο βουλευτής του Ποταμιού είπε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να βρούμε μια λύση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και για αυτό πρέπει να ειπωθεί το ΝΑΙ καθώς τα μηνύματα που υπάρχουν για το όχι θα δυσκολέψουν την προσπάθεια για τη διαπραγμάτευση. Συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να υπάρχει διάθεση για διαπραγμάτευση και όχι ο σκεπτικισμός απέναντι στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Ο κ. Μαυρωτάς είπε ότι πολύ γρήγορα πρέπει να κλείσει η συμφωνία και τόνισε ότι: «Η οικονομία δεν αντέχει για άλλα παρατεταμένα παιχνίδια και σε αυτό πρέπει να αναγνωριστεί το μεγάλο μερίδιο ευθύνης του ΣΥΡΙΖΑ». Συνέχισε λέγοντας ότι δε μπορεί ο κ. Τσίπρας να πετάει το μπαλάκι στον λαό ο οποίος είναι στριμωγμένος στη γωνία. Επεσήμανε το πολύ διχαστικό και πολωτικό κλίμα το οποίο έχει καλλιεργηθεί και το οποίο πρέπει να ξεπεραστεί γρήγορα.

Κλείνοντας σχολίασε ότι ένα ΝΑΙ στο δημοψήφισμα δεν είναι ήττα για τον κ. Τσίπρα εκτός και αν ο ίδιος το θέλει προκειμένου να συσπειρώσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος είπε ότι: «Πρέπει να αλλάξουμε και να γυρίσουμε σελίδα και να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Βέβαια το ερώτημα είναι ποιος θα μπορέσει να τα κάνει όλα αυτά;» σημειώνοντας ότι: «Δε μπορώ να φανταστώ υπουργούς από το συγκεκριμένο κυβερνητικό σχήμα οι οποίοι μπορούν να τα κάνουν όλα αυτά για μια Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη».

Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος για θέματα Παιδείας

3 Ιουλίου 2015, Kontra Channel