17 Δεκεμβρίου, 2015

ΝΑΙ από τoυς Δημάρχους στη χρήση άδειων στρατοπέδων για τη φιλοξενία μεταναστών

Ποτάμι

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργο Πατούλη είχε ο Σταύρος Θεοδωράκης προκειμένου ο επικεφαλής του Ποταμιού να παραλάβει προσωπικά το Ψήφισμα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ για τα οικονομικά των Δήμων.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν εκ μέρους της ΚΕΔΕ ο νομικός της σύμβουλος κ. Πάνος Ζυγούρης, και από το Ποτάμι ο κ. Μιχάλης Χρηστάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Γενικών Γραμματέων ΤΑ και η κ.Ολυμπία Αναστασοπούλου, νομικός και Συντονίστρια του Τομέα ΤΑ., συζητήθηκαν οι οικονομικές δυσκολίες των Δήμων και η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον κ Θεοδωράκη ότι οι ΟΤΑ θα λάβουν φέτος 2,5 δις ευρώ λιγότερα, ενώ καλούνται να εμφανίσουν πλεόνασμα 255 εκατ. ευρώ και να ανταποκριθούν σε διευρυμένες αρμοδιότητες. Ταυτόχρονα, συνέχισε, η Τοπική Αυτοδιοίκηση απαξιώνεται από το Κράτος, το οποίο αυθαιρετεί ακόμη και σε θέματα τόσο κρίσιμα όσο η φιλοξενία των μεταναστών.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ διαβεβαίωσε τον κ. Θεοδωράκη ότι συντάσσεται πλήρως με την πρόταση του Ποταμιού για την άμεση χρήση άδειων στρατοπέδων ως ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ υπήρξε δέσμευση για στενή συνεργασία με σκοπό την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων, οικονομικών και θεσμικών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση:

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος