2 Μαΐου, 2017

Να ξεσηκώσουμε τους απογοητευμένους της πολιτικής

Λίνα Παπαδάκη

Η Λίνα Παπαδάκη απάντησε στις ερωτήσεις του waterfalls.gr. Eίναι διευθύντρια Γραφείου Τύπου στο Ποτάμι. Μεγάλωσε στο Τολό, σπούδασε Γαλλική φιλολογία και ασχολήθηκε από μικρή με τη δημοσιογραφία. Ήταν αρχισυντάκτρια στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές». Ξυπνάει αξημέρωτα, δουλεύει μέχρι αργά το βράδυ και έχει μια γνήσια αγωνία για το κοινό καλό.

1. Το Ποτάμι επιμένει στη δημιουργία της μεγάλης Κεντροαριστεράς;

Το Ποτάμι επιμένει στη δημιουργία ενός μεγάλου προοδευτικού και εκσυγχρονιστικού κινήματος. Που θα ξεσηκώσει τους απογοητευμένους της πολιτικής. Που θα κάνει τους νέους να μπουν στην κάλπη. Που θα δώσει τη μάχη των μαχών ενάντια στον λαϊκισμό και την εξαγορά της επιλογής. Που θα αγκαλιάσει τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις, θα δώσει στους νέους την προοπτική παραμονής και εξέλιξης στη χώρα τους. Και τελικά θα παλέψει για την αναγέννηση της μεσαίας τάξης.

2. Τι λάθη έχει κάνει το Ποτάμι και είναι τόσο χαμηλά στις δημοσκοπήσεις;

Ένα «χειροποίητο» κόμμα που δεν ακολούθησε τα παλιά μάνιουαλ κάνει και λάθη και παραλήψεις. Είναι πολλοί αυτοί που θέλουν το Ποτάμι στη βουλή, λιγότεροι αυτοί που φαίνεται απ´ τις δημοσκοπήσεις ότι θα το ψήφιζαν. Όμως γνωρίζετε ότι οι δημοσκοπήσεις είναι ένα μέρος της αλήθειας, κυρίως όταν το δείγμα που δέχεται να μιλήσει είναι περίπου το μισό. Ο πραγματικός νικητής είναι η αποχή.

2. Θα είσαστε υποψήφια βουλευτής στις επόμενες εκλογές;

Όχι αλλά θα είμαι παρούσα.

3. Σας λείπουν οι Πρωταγωνιστές και η δημοσιογραφία;

Στους Πρωταγωνιστές ξεκίνησα να δουλεύω το 2000. Μέσα τους έμαθα την ερευνητική δημοσιογραφία, τη δύναμη του ρεπορτάζ, τη γοητεία της εικόνας, την ικανοποίηση της αποδοχής. Μου λείπουν και κάποιες στιγμές πολύ. Όμως είμαστε σε άλλη στιγμή. Ήταν μια γερή, στιβαρή βάση. Όσο γενικά για τη δημοσιογραφία, νομίζω ότι δεν την εγκατέλειψα ποτέ. Της αλλάζω κατά διαστήματα ρόλους αλλά στη σκέπη της παραμένω.

10429389_319925271548125_2025428825326271236_n

4. Λέτε συχνά τη φράση «εσύ είσαι το ποτάμι».

Το θεωρώ το πιο πετυχημένο σλόγκαν των τελευταίων χρόνων. Περιγράφει την αλλαγή νοοτροπίας που έφερε το Κίνημά μας. Τον αξιακό χάρτη και τα νέα ήθη στη σχέση κράτους – πολίτη. Βοήθησε και λίγο ο Βουλαρίνος για να είμαι ειλικρινής…

5. Έχετε επισκεφθεί ποτέ το ποτάμι της Έδεσσας;
Θα έρθω για να κάνουμε τη δεύτερη συνέντευξη από κοντά! Σας ευχαριστώ πολύ κι εύχομαι χρόνια πολλά – πολλά. Ό, τι νέο γεννιέται στον χώρο των μίντια κι έχει χαρακτήρα και ταυτότητα όπως εσείς πρέπει να προχωράει μπροστά. Ανοίγει τη σκέψη και δίνει δουλειά. Και τα δύο βασικά της προόδου. Καλό μας μήνα.

πηγή: waterfalls.gr

* Η Λίνα Παπαδάκη είναι διευθύντρια του γραφείου τύπου του Ποταμιού