24 Απριλίου, 2019

Να τελειώσει η νοοτροπία διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!

Γιάννης Κωνσταντινίδης

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 και στην εκπομπή των Αντώνη Αντζολέτου και Απόστολου Μαγγηριάδη, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιάννης Κωνσταντινίδης υπογράμμισε ότι οι Ευρωεκλογές είναι για το Ποτάμι η ευκαιρία να κερδίσουμε τους ψηφοφόρους εκείνους που στήριξαν το Ποτάμι το 2015 και σήμερα έχουν την πρόθεση να στηρίξουν τη ΝΔ. "Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξεφορτωθούν τον ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγουν το μεγάλο κόμμα απλώς επειδή είναι μεγάλο. Θέλω να τους πω ότι μοιράζονται πλήρως με το Ποτάμι μας τη διάθεση να τελειώσει η νοοτροπία διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όμως με τη ΝΔ δε μοιράζονται τον πολιτικό και κοινωνικό φιλελευθερισμό στον οποίο πίστεψαν το 2015. Το Ποτάμι είναι το μόνο συνεπές και ειλικρινές πολιτικά και κοινωνικά φιλελεύθερο κόμμα".

Ερωτηθείς για το μήνυμα του νέου τηλεοπτικού σποτ του Ποταμιού με τους δύο νονούς, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης σχολίασε ότι το βαφτιστήρι εγκαταλείπει στο τέλος τους δύο νονούς, όπως ακριβώς οι ψηφοφόροι έχουν εγκαταλείψει ήδη τα δύο μεγάλα κόμματα. "Το ποσοστό των πολιτών που θα δώσει ουσιαστικά στήριξη στο ένα ή το άλλο κόμμα δε θα είναι μεγαλύτερο του 15%, αν λάβουμε υπόψη μας την υψηλότατη αποχή", σημείωσε.

Ερωτηθείς για την πρόβλεψη της πορείας του Ποταμιού σε Ευρωεκλογές και Εθνικές Εκλογές, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης προέβλεψε ότι "το Ποτάμι θα περάσει εύκολα το όριο του 3% στις Ευρωεκλογές και ότι η εκπροσώπησή του στο Ευρωκοινοβούλιο, σε συνδυασμό με την τυπική ανασύσταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του με την προσθήκη των δύο βουλευτών που θα πάρουν τις θέσεις των πρώην βουλευτών του που κατεβαίνουν υποψήφιοι με τη ΝΔ, θα πείσει ότι το Ποτάμι δεν τελείωσε παρά μόνο έχασε προσωρινά μια τυπική ιδιότητα, του κόμματος με κοινοβουλευτική ομάδα."

Ερωτηθείς τέλος για την προσωπική του επιλογή να εισέλθει στην πολιτική με το Ποτάμι, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης απάντησε ότι αποφάσισε να ενεργοποιηθεί πολιτικά διαπιστώνοντας μέσα από τις δημοσκοπήσεις του την έκταση της αποξένωσης των πολιτών και της απαξίωσης της πολιτικής. "Η αποξένωση και η απαξίωση έχουν υπεύθυνους: τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ", συμπλήρωσε.

Ακούστε τη συνέντευξη:

* Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι