2 Μάρτιος, 2015

Να σεβασθούμε τη δημοκρατική οδό

Κωνσταντίνος Γκράβας

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο των τελευταίων ημερών και κατόπιν της σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου με τον πρωθυπουργό αλλά και της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος το Σαββατοκύριακο, η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να φέρει προς κύρωση στη Βουλή την επέκταση της δανειακής σύμβασης καθώς αρκεί η υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για να έχει αυτή ισχύ.

Σε περίπτωση που ακολουθηθεί αυτή η οδός, θα πρόκειται για πολύ σοβαρή αδυναμία της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Σημαίνει φόβο αν όχι και «ντροπή», ότι οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα αθροίσουν περισσότερα από 150 «ΝΑΙ», τη στιγμή μάλιστα που η πλειοψηφία των βουλευτών της αντιπολίτευσης είναι θετικά διακείμενοι να στηρίξουν τη συμφωνία παράτασης του προγράμματος.

Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή στην Πρόεδρο της Βουλής και στην κυβέρνηση, να σεβαστούν τη δημοκρατική οδό και να φέρουν τη συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή, έστω με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Άλλωστε ήταν το ίδιο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που ορθώς ενίστατο στην κατάχρηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου από την προηγούμενη κυβέρνηση.

* Ο Κωνσταντίνος Γκράβας είναι μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής