18 Ιουνίου, 2017

Να παραδειγματιστούμε από το φαινόμενο Μακρόν

Λίνα Παπαδάκη

Η διευθύντρια του γραφείου τύπου του Ποταμιού Λίνα Παπαδάκη το πρωί της Κυριακής σε συνέντευξή της στην εκπομπή του ΒΗΜΑ Fm «Τα νέα του Σαββατοκύριακου» με τον Διονύση Νασόπουλο, αναφέρθηκε στην πορεία της υγείας του Σταύρου Θεοδωράκη, στον β' γύρο των Γαλλικών βουλευτικών εκλογών, τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά αλλά και την διαπραγμάτευση κυβέρνησης-εταίρων.

«Όλα πάνε καλά, ο κ. Θεοδωράκης βγήκε από το νοσοκομείο, είναι καλά στην υγεία του και την επόμενη Δευτέρα θα επιστρέψει στο γραφείο του. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους καθώς το ενδιαφέρον του κόσμου είναι συγκλονιστικό» ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια υποστήριξε πως πρέπει «Να χαρούμε όλοι γι αυτή τη θριαμβευτική νίκη που φαίνεται να παίρνει ο Εμμανουέλ Μακρόν, αλλά και για το παράδειγμα που δείχνει σε όλους εμάς, τους φιλοευρωπαίους Κεντρώους. Το Ποτάμι έφερε στο προσκήνιο τον Μακρόν, πριν αυτός γίνει γνωστός στη χώρα μας, με αποτέλεσμα όλοι να έχουν να πουν κάτι γι αυτόν. Άλλωστε πριν ο ίδιος γνωστοποιήσει την πολιτική του φιλοσοφία, εμείς είχαμε μιλήσει γι αυτό ακριβώς το πράγμα. Γι αυτό και εμείς είμαστε από την αρχή κοντά του από την αρχή».

Επιπλέον η κ. Παπαδάκη τόνισε ότι «το Ποτάμι από τη γέννησή του, έφερε στην Ελλάδα κάτι καινούργιο αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Έχουμε κάνει λάθη, είμαστε ένα χειροποίητο κόμμα, είχαμε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, προσπαθήσαμε, σε άλλα πράγματα πετύχαμε και σε άλλα όχι, αλλά αυτό που έφερε το Ποτάμι θα μείνει. Είμαι απολύτως βέβαιη γι αυτό».

Αναφορικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης σημείωσε πως «εάν πιστέψουμε τα κυβερνητικά στελέχη, τότε μπαίνουμε στην ανάπτυξη και βγαίνουμε από τα Μνημόνια. Ας δουλέψουμε όλοι για την επόμενη μέρα. Εάν μας καλέσει ο κ. Τσίπρας θα πάμε σε συνάντηση στο Μαξίμου - στα πλαίσια επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς-, θα περιμένουμε την επίσημη πρόσκληση».

Για τις διεργασίες της Κεντροαριστεράς επεσήμανε ότι «παρακολουθούμε τις εξελίξεις αλλά, πρέπει να πούμε και κάτι άλλο. Πανηγυρίζουν στη Χαριλάου Τρικούπη γιατί στο συνέδριο θα παρεβρεθεί ο Κώστας Σημίτης, ή ότι γίνονται διάφορες προσκλήσεις για να συμμετέχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Δεν το λέω τυχαία αυτό. Εάν εμείς έχουμε κάποια ανάμειξη σε αυτό το πράγμα που είναι ένα άλλο κόμμα είναι μια άλλη συζήτηση. Θέλω να πω ότι όλο αυτό θεωρώ ότι είναι μια εσωκομματική διαδικασία στη Συμπαράταξη. Από εκεί και πέρα εμείς έχουμε πει ότι είμαστε ανοιχτοί σε όλους όσους θεωρούν ότι η χώρα χρειάζεται ένα εκσυγχρονιστικό μεταρρυθμιστικό μπλοκ. Εάν αποφασίσουν ότι αυτό θέλουμε είμαστε εδώ. Αλλά να πάμε ως Ποτάμι και να μπούμε σε ένα άλλο κόμμα δεν είναι ένα πράγμα που αποφασίζεται από ένα συνέδριο. Είμαστε υπερ του διαλόγου. Ας αποφασίσουν τι θέλουν για την επόμενη μέρα και εμείς είμαστε εδώ για να ακούσουμε. Δεν αρνούμαστε τίποτα αλλά από την άλλη δεν αποφασίζουμε να ενταχθούμε κάπου αλλού έτσι απλά».

Ακούστε το ηχητικό:

* Η Λίνα Παπαδάκη είναι διευθύντρια του γραφείου τύπου του Ποταμιού