27 Οκτωβρίου, 2017

Να πάμε μπροστά με λεβεντιά, φιλότιμο και ομόνοια

Ποτάμι

«Εμείς που δε ζήσαμε πολέμους έχουμε την υποχρέωση να πάμε τη χώρα μπροστά και γρήγορα, με λεβεντιά, φιλότιμο και ομόνοια -λέξεις δανεισμένες από τους αγωνιστές του 1940 και της αντίστασης. Τους το χρωστάμε και κυρίως το χρωστάμε σε εμάς τους ίδιους και τα παιδιά μας. Χρόνια πολλά σε όλους». Αυτό ήταν το μήνυμα του Σταύρου Θεοδωράκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, από τη Σαμοθράκη, το ακρητικό νησί που πριν από ένα μήνα επλήγη από τις μεγαλύτερες πλημμύρες στην ιστορία της.

Δείτε το βίντεο:

Νωρίτερα, με ανάρτησή του στο Facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ακολουθεί η ανάρτηση:

«Είχα πολλά, πάρα πολλά χρόνια να δω τέτοιον ενθουσιασμό στην Αθήνα. Αισθάνεται κανείς ένα πάθος μες στον αέρα, ένα φανατισμό, μια λεβεντιά. Ξύπνησε το ελληνικό φιλότιμο, είναι κάτι ωραίο. Και μια τέλεια εθνική ενότητα. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που αισθάνουμαι τέτοιαν ομόνοια να βασιλεύει στον τόπο».

Αυτό έγραψε στο ημερολόγιό του το πρωί της 28ης Οκτωβρίου του 1940 ο Γιώργος Θεοτοκάς. Εμείς, οι ευλογημένες γενιές που δεν γνώρισαν πόλεμο και ξένη κατοχή, πρέπει να πάμε τον τόπο ένα βήμα παρακάτω. Με λεβεντιά, με φιλότιμο, με ενότητα. Το χρωστάμε σε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν στον πόλεμο του ‘40 και στην Αντίσταση. Το χρωστάμε όμως κυρίως σε εμάς τους ίδιους και στα παιδιά μας.

Δείτε και σχολιάστε την ανάρτηση παρακάτω: