13 Νοεμβρίου, 2018

Να μην περιμένουμε να μας προσκαλέσουν, πρέπει να προσκαλέσουμε εμείς τους εαυτούς μας

Σταύρος Θεοδωράκης

Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook

«Όλοι οι παράγοντες της παγκόσμιας διακυβέρνησης κάτω από μία στέγη.
- Κράτη, διεθνείς οργανισμοί, τοπικές κυβερνήσεις, ΜΚΟ, ιδρύματα, δημοσιογράφοι και φυσικά πολίτες.
- 120 projects (έργα διακυβέρνησης) και πρωτοβουλίες από όλο τον κόσμο. Για την ειρήνη, την ασφάλεια, την ανάπτυξη, τις νέες τεχνολογίες, την οικονομία, το περιβάλλον, τα ζώα.
- Οι τομείς της διασπαστικής καινοτομίας, το blockchain, η προστασία των προσωπικών δεδομένων, η ψηφιακή οικονομία, η ρομποτική, οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας, τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, είναι μερικά από τα ζητήματα που συζητήθηκαν.
Και δυστυχώς Έλληνες πουθενά! Ούτε παρουσίασαν κάποιο project ούτε εμφανίστηκαν από την Ελλάδα ερευνητές, νομικοί, οικονομολόγοι, περιβαλλοντολόγοι, μηχανικοί, διπλωμάτες, να ενημερωθούν και πιθανόν να αναλάβουν δράση. 20.000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο και η Ελλάδα, μια χώρα με ξεχωριστή πλουτοπαραγωγική ισχύ στην παιδεία και την καινοτομία… απούσα!»
Αυτές είναι οι παρατηρήσεις της Ειρήνης Γεωργίας Τσορδιά, νομικό στη WWF Hellas. που – το απόγευμα της Δευτέρας – τη συνάντησα στο Φόρουμ για την Ειρήνη στο Παρίσι.
«Η δημιουργικότητα και η καινοτομία θα ωθήσουν και θα κατευθύνουν τις έξυπνες οικονομίες του μέλλοντος», επέμεινε η Ειρήνη. «Δεν γίνεται να περιμένουμε να μας προσκαλέσουν, πρέπει να προσκαλέσουμε εμείς τους εαυτούς μας».

Δείτε εδώ ορισμένα από τα ενδιαφέροντα project του συνεδρίου.
#ParisPeaceForum

Δείτε την ανάρτηση:

Να μην περιμένουμε να μας προσκαλέσουν, πρέπει να προσκαλέσουμε εμείς τους εαυτούς μας«Όλοι οι παράγοντες της...

Gepostet von Σταύρος Θεοδωράκης am Dienstag, 13. November 2018