17 Φεβρουάριος, 2015

Να μην φτάσουμε στη ρήξη

Σπύρος Λυκούδης

«Αυτό που συνέβη χθες ενίσχυσε το κλίμα απαισιοδοξίας. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγάλουμε συμπέρασμα. Νομίζω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα». Αυτό σημείωσε ο Σπύρος Λυκούδης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον «Αθήνα 9,84» στην εκπομπή του Ηλία Κανέλλη.

Ο βουλευτής του Ποταμιού και ΣΤ’ αντιπρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει συνειδητοποιήσει τα αδιέξοδα και επιχειρεί να βρει λύση. Προσπαθεί όμως να τη διαμορφώσει σ’ ένα κλίμα επικοινωνιακό, ώστε να μην φανεί ως μεγάλη υποχώρηση».

«Φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο. Γι’ αυτό άλλωστε ζητάει από τους πιστωτές χρόνο, ώστε να διαμορφώσει προτάσεις. Αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι να δούμε πώς δεν θα φτάσουμε στη ρήξη. Διότι η ρήξη θα είναι ανεπανόρθωτη» πρόσθεσε.

Ο κ. Λυκούδης υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη «οι σοβαρές πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συναντηθούν για να δουν πώς θα διαμορφώσουν ένα μέτωπο λογικής». «Το Ποτάμι έχει από την πρώτη στιγμή προτείνει τη σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών», είπε και συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει τις συνθήκες μέσα στις οποίες διαπραγματεύεται όσον αφορά το εσωτερικό πολιτικό μέτωπο. Την κυβέρνηση συνοδεύει η ομόθυμη πολιτική στήριξη, όχι του σχεδίου της, αλλά των προσπαθειών της. Αυτό το πολιτικό κλίμα δεν το είχε ποτέ στο παρελθόν καμιά κυβέρνηση».

* Ο Σπύρος Λυκούδης είναι ΣΤ' αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α' Αθήνας

Αθήνα 9,84