8 Σεπτεμβρίου, 2017

Να μαλώνουμε για το πώς θα μοιράσουμε τον πλούτο, όχι το υστέρημα

Ποτάμι

«Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός απολύτως καινούργιου κόμματος. Δε θα είναι ΔΗΣΥ, δε θα είναι Ποτάμι, δε θα είναι νέο ΠΑΣΟΚ. Είναι μια καινούργια προσπάθεια, το νέο προοδευτικό Κίνημα». Αυτό τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιώργο Σιμόπουλο και στο κανάλι STAR Κεντρικής Ελλάδας.

Ως προς τα πρόσωπα του νέου φορέα, ο Σταύρος δήλωσε την πίστη του στην ανανέωση. «Θέλουμε την ανανέωση. Υπάρχει καλό δυναμικό σε όλο τον πολιτικό χώρο του κέντρου και αυτό το δυναμικό θα το αξιοποιήσω ως αρχηγός εάν εκλεγώ». Παράλληλα, δήλωσε την εκτίμησή του για πρόσωπα που έχουν αφήσει το θετικό στίγμα τους στη χώρα. «Το παρελθόν έχει και φλόγες, έχει και στάχτες. Και ο Σάκης Πεπονής που έκανε το ΑΣΕΠ, ΠΑΣΟΚ ήταν και προσέφερε υπηρεσία. Αυτή τη φλόγα θέλουμε να τη διατηρήσουμε, αλλά δεν είμαστε με τις στάχτες». Τέλος, εξέφρασε την εκτίμησή του στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, για τον οποίο «νιώθω σύμμαχος», είπε, κι «ενώ θα μπορούσε να έχει μια εύκολη πολιτική καριέρα στην Αθήνα, επέλεξε κάτι που άλλοι θα σνόμπαραν ως "βουκολικό"».

Στην πρώτη του περιοδεία ως υποψήφιος για τον νέο φορέα, ο Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε να επισκεφτεί το νοσοκομείο της Λαμίας καθώς και μια μεγάλη εξαγωγική επιχείρηση της περιοχής. «Αυτές οι δυο συμβολικές κινήσεις ήταν για να πω στον κόσμο ότι η Ελλάδα πρέπει να φροντίσει τους ασθενέστερους, πρέπει να δώσει λεφτά στην παιδεία, στην υγεία, λεφτά με στόχο τις ανάγκες της κοινωνίας. Από την άλλη, για να πω ότι η Ελλάδα πρέπει να παράγει πλούτο μέσα από εργοστάσια, επιχειρήσεις, βιοτεχνίες. Γιατί μόνο αν έχεις πλούτο μπορείς να μαλώσεις για το πόσα θα μοιράζεις. Τώρα, μαλώνουν για το υστέρημα», είπε χαρακτηριστικά.