24 Μαΐου, 2017

Να λύσουμε τα μικρά, καθημερινά προβλήματα

Παναγιώτης Καρκατσούλης

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ανίκανοι να διεκδικήσουν από τους εταίρους-δανειστές μια καλύτερη συμφωνία για το χρέος. Αυτό δεν είναι ένας ισχυρισμός, είναι ένα πραγματικό γεγονός είπε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης μιλώντας στην εκπομπή «επί του πιεστηρίου» στο ΚΟΝΤΡΑ.

Η ανικανότητά τους αυτή συμβαδίζει, δυστυχώς, με την αναποτελεσματικότητά τους, στο εσωτερικό, να επιλύσουν, έστω κάποια, από τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Είτε αυτά έχουν να κάνουν με τις δυσμενείς επιπτώσεις των επιλογών τους (βλ. μπλοκάκια) είτε με καθημερινό βάρος που προστίθεται σ’ όσους επιχειρούν ακόμη, αναμετρώμενοι με μια θηριώδη γραφειοκρατία. Για να μην αναφέρουμε την δραματική χειροτέρευση της καθημερινότητας των Αθηναίων που συνεχίζουν να ζουν στο κέντρο της πόλης. Ζούμε σε εμπόλεμη ζώνη τόνισε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, αφού οι περιουσίες μας αλλά και η ίδια η φυσική μας υπόσταση τίθεται εν κινδύνω, μέρα παρά μέρα, αφού πάσης φύσεως μπαχαλάκηδες καίνε και καταστρέφουν ό,τι βρουν και η κυβέρνηση απλώς τους παρακολουθεί στο έργο τους.

Ένα ακόμη επίτευγμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η κατάληψη κάθε κενής θέσης στο δημόσιο, η ευφάνταστη δημιουργία νέων θέσεων όπου είναι δυνατόν, ακόμη και σε οργανισμούς και υπηρεσίες ζόμπι. Το παράδειγμα ανωνύμων εταιρειών του δημοσίου οι οποίες δεν έχουν ούτε ισολογισμό ούτε, έστω, κάποιο στοιχείο επικοινωνίας αλλά έχουν θέσεις για διορισμό είναι χαρακτηριστικό, ανέφερε κλείνοντας ο Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Δείτε το βίντεο

Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης είναι πρόεδρος του ινστιτούτου του Ποταμιού Π²