10 Σεπτέμβριος, 2015

Να κρατηθεί χαμηλά νέος ο καλλιεργούμενος δικομματισμός

Γιάννα Παναγοπούλου

Για την ανάγκη να ενισχυθεί η φωνή του Ποταμιού, να κρατηθεί χαμηλά ο νέος καλλιεργούμενος δικομματισμός, να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή κυβερνητική συνεργασία, αλλά και για τις Σκουριές, μίλησε στον ALPHA και στον Σπύρο Χαριτάτο η Γιάννα Παναγοπούλου, υποψήφια βουλευτής με το Ποτάμι στην Α’ Θεσσαλονίκης, Εμπειρογνώμονας του Τομέα Δικαιοσύνης.

Το Ποτάμι αποτελεί τον αυθεντικό πολιτικό φορέα που από την αρχή και αταλάντευτα ταυτίστηκε με την αλήθεια, την πατριωτική ευθύνη, την κουλτούρα των συνεργασιών και τις μεταρρυθμίσεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, μέσα σε επτά μήνες τα γκρέμισε όλα χωρίς να αλλάξει τίποτε, ενώ η ΝΔ, που είχε τη διακυβέρνηση της χώρας έως τον Ιανουάριο 2015, μετά τις ευρωεκλογές «Συριζικοποιήθηκε», δεν τόλμησε να κάνει τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες όφειλε, ώστε να κλείσει τις εκκρεμότητες με τους δανειστές και την 5η αξιολόγηση είπε χαρακτηριστικά.

Οι ψηφοφόροι πρέπει να κρατήσουν χαμηλά τα ποσοστά των δύο κομμάτων του νέου καλλιεργούμενου δικομματισμού, τον οποίο πλήρωσε η Ελλάδα τα τελευταία 41 χρόνια, και να ενισχύσουν το Ποτάμι, το οποίο δημιουργήθηκε από κοινωνική ανάγκη, σε μία περίοδο που η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος κατέρρεε, επιλέγοντας να λέει πάντα την αλήθεια, να μην υποκύπτει στο λαϊκισμό και να βάζει το συμφέρον της χώρας πάνω από το κομματικό.
Η κατάσταση της χώρας είναι σε τέτοιο σημείο που δεν αρκεί μία απλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά χρειάζεται η ευρύτατη δυνατή κοινωνική συναίνεση και συνεργασίες για να μπορέσει να εφαρμοστεί το βαρύτατο μνημόνιο. Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, βλέπουμε να προπαγανδίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και πάλι μία παραμυθία- για να μην πω τεράστιο ψέμα- ένα δήθεν παράλληλο πρόγραμμα, που με κάποιο μαγικό τρόπο, θα εξουδετερώσει όλα τα βασικά μέτρα του τρίτου (3ου) Μνημονίου.

Δηλαδή από τη μία λέει ότι εκβιάστηκε να το υπογράψει, δεν το πιστεύει, αλλά πρέπει να το εφαρμόσει, παράλληλα όμως με ένα άλλο πρόγραμμα δικό του το οποίο θα ακυρώνει ουσιαστικά τις δεσμεύσεις του Μνημονίου. Η λογική της παράνοιας στο μεγαλείο της!

Κληθείσα να σχολιάσει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μεταλλεία Χαλκιδικής, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά την ανάκληση της άδειας της εταιρίας, η Γιάννα Παναγοπούλου είπε ότι η επένδυση στις Σκουριές έπεσε θύμα της προεκλογικής περιόδου.

Είναι πρόδηλο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να διασφαλίσει ένα αριστερό πρόσημο ως αντιστάθμισμα στο μέτωπο Λαφαζάνη, γιατί αλλιώς για ποιό λόγο ο υπουργός, ύστερα από 7 μήνες - και παραμονή της παραίτησής του- ανακάλυψε ότι η εταιρία δεν πληροί τους περιβαλλοντικούς όρους; Τέτοιες όμως συμπεριφορές αποτρέπουν κάθε σοβαρό υποψήφιο επενδυτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ που υποτίθεται ότι κόπτεται για τους εργαζόμενους, καταδικάζει, χωρίς λόγο, 2000 ανθρώπους στην ανεργία, καθώς έχουν, ήδη, τεθεί σε διαθεσιμότητα και βρίσκονται στον αέρα.

Δείτε το βίντεο με αποσπάσματα από την εκπομπή:

* H Γιάννα Παναγοπούλου είναι Εμπειρογνώμονας του Τομέα Δικαιοσύνης.