19 Απριλίου, 2015

Να υπερασπιστούμε με πάθος το άσυλο, αφού όμως πρώτα το προσδιορίσουμε

του Σπύρου Λυκούδη Οι αλλαγές στην παιδεία δεν συνιστούν μεταρρύθμιση. Πρόκειται για σημαντικές αλλαγές προς τα πίσω, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί με προχειρότητα και ερασιτεχνισμό.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α΄ Αθήνας με το Ποτάμι βρέθηκε στην εκπομπή "Σαββατοκύριακο" της ΝΕΡΙΤ και μίλησε για θέματα της επικαιρότητας.

Αρχικά, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του σχετικά με την πορεία της διαπραγματευτικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση και σχολίασε πως «εκτός από πρώτη φορά αριστερά, θα έπρεπε να έχουμε και πρώτη φορά σχέδιο». Να έχουμε δηλαδή μια αριστερή κυβέρνηση που να πορεύεται με ένα σχέδιο, γιατί αυτή τη στιγμή, όπως τόνισε, δεν έχουμε συγκεκριμένη γραμμή.

Ο κ. Λυκούδης αναφέρθηκε επιπλέον και στις αλλαγές που διενεργούνται στον τομέα της παιδείας, σημειώνοντας πως πρόκειται για «σημαντικές αλλαγές προς τα πίσω» οι οποίες έχουν δρομολογηθεί με προχειρότητα και ερασιτεχνισμό. Ξεκαθάρισε πως δεν τον βρίσκουν σύμφωνο τα μέτρα αυτά και δεν συνιστούν μεταρρύθμιση, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, προτρέποντας «να υπερασπιστούμε με πάθος το άσυλο, αφού όμως πρώτα το προσδιορίσουμε».

Δείτε τα αποσπάσματα της συνέντευξης:

[youtube id="qWcnA7LdmUY"]

[youtube id="YBv0iLgip6k"]

* Ο Σπύρος Λυκούδης είναι ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α΄ Αθήνας

19 Απριλίου 2015, ΣΚΑΪ