3 Απρίλιος, 2015

Να δούμε τα προβλήματα στις πραγματικές τους διαστάσεις

Μίλτος Κύρκος

Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, κ.Μίλτος Κύρκος, συμμετείχε σε πολιτική συζήτηση στο πάνελ της εκπομπής "Έξι-Δέκα" της ΝΕΡΙΤ. Ερωτηθείς αναφορικά με τη γνώμη του σε ό,τι αφορά την επιστολή Πανούση στον Πρωθυπουργό ξεκαθάρισε πως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ.Πανούσης δεν έγραψε το άρθρο για τη μετανάστευση και η συζήτηση που ξεκίνησε είχε άλλη αφετηρία.

Ο κ.Κύρκος εκτίμησε ότι υπήρξε σύγκρουση του κ.Πανούση με ανώτερο υπουργό και από τη στιγμή που αυτή δεν μπόρεσε να διευθετηθεί ενώθηκαν τα δυο υπουργεία. Χαρακτήρισε δε, άστοχη αυτή την κίνηση καθώς «υπάρχει κάποιο σκεπτικό όταν διαμορφώνεται η δομή μιας κυβέρνησης» όπως είπε.

Μεταξύ άλλων, ο κ.Κύρκος τόνισε πως ο υπουργός ο οποίος έχει την ευθύνη προσπαθεί να δραπετεύσει από μια κυβερνητική πολιτική που «δεν τον αφήνει να κάνει τη δουλειά του».

Για την "Επιτροπή Σοφών" ο κ.Κύρκος σημείωσε πως «όταν ο Πρωθυπουργός βγαίνει στο βήμα της Βουλής και αφήνει μια αίσθηση ζητά βοήθεια, το να προχωράμε σε εξεταστική διαδικασία του τι είναι τα μνημόνια δεν λύνει το πρόβλημα». Αντιθέτως, όπως παρατήρησε, «αυτό δείχνει μια επιπλέον σύγκρουση». Επί της ουσίας, η επιτροπή αυτή είναι, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, «ένας τρόπος που μπορούμε ψύχραιμα να εξετάσουμε σφαιρικά τα μνημόνια και είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι φτάσαμε στα μνημόνια γιατί η οικονομία είχε καταρρεύσει και το χρέος είχε εκτιναχθεί».

Στη συνέχεια, ο κ.Κύρκος έκανε την εκτίμηση ότι ένα τμήμα της κυβέρνησης, αντί να λύνει εντάσεις δημιουργεί καινούριες και τόνισε πως «το να έχουμε ένα ψεύτικο δίλημμα για το "που θα δώσουμε τα λεφτά" δεν ωφελεί. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το υπαρκτό δίλημμα "που θα βρούμε τα λεφτά"».

Δείτε τα αποσπάσματα των συνεντεύξεων εδώ:

* Ο Μίλτος Κύρκος είναι ευρωβουλευτής του Ποταμιού

ΝΕΡΙΤ