11 Φεβρουαρίου, 2018

Να αντικαταστήσουμε τα ιδεολογήματα με τον ορθό λόγο, τα αποτελέσματα και την υπευθυνότητα

Παναγιώτης Καρκατσούλης

Παρουσίαση αποτελεσμάτων ερωτηματολογίου αξιολόγησης από τον Παναγιώτη Καρκατσούλη

Φίλες και φίλοι,

Θα σας παρουσιάσω συνοπτικά τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των αποφάσεων και δράσεων που διενεργήσαμε για να διαπιστώσουμε ελλείψεις και προβλήματα στην οργάνωση και λειτουργία του Κινήματός μας, ιδίως εν όψει των πρόσφατων εξελίξεων με το Κίνημα Αλλαγής. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τους 458 φίλους που μπήκαν στον κόπο να συμπληρώσουν το σχοινοτενές ερωτηματολόγιο.

Θέλω να τονίσω κατηγορηματικά ότι ο σκοπός της αξιολόγησης δεν είναι τιμωρητικός αλλά γνωστικός. Πολλά κόμματα σε άλλες χώρες χρησιμοποιούν σε τακτά διαστήματα ασκήσεις αξιολόγησης προκειμένου να είναι περισσσότερο σίγουροι για τις μελλοντικές τους επιλογές.
Σπεύδω, λοιπόν, να πω εξ αρχής ότι για τις πράξεις και τις παραλείψεις που θα ακολουθήσουν έχουν όλοι ευθύνη και ρόλο. Και, πάνω απ’ όλα, θα πρέπει να σκεφθεί ο καθένας όχι μόνο τις προσωπικές αλλά και τις πολιτικές του ευθύνες απέναντι σ’ ενα πολιτικό Κίνημα του οποίου το κεντρικό μήνυμα, ο στρατηγικός σκοπός, εξακολουθεί να γίνεται αποδεκτός όχι μόνο από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών του αλλά και από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Ναι, η στρατηγική επιδίωξη του Ποταμιού να βρεθούν μαζί Φιλελεύθεροι, Κεντρώοι, και Σοσιαλδημοκράτες είναι εφικτή!

Δρόμος πολύς έχει διανυθεί για την επίτευξη του στόχου αυτού. Κι έχουν γίνει σωστά και λάθος πράγματα. Και είναι πολλές φορές που διερωτώμαστε εάν οι επιλογές μας είναι οι σωστές για να υπηρετήσουν τον σκοπό μας. Σε αυτό το σημείο, επιτρέψτε μου να τονίσω ότι μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να πλησιάσουμε στον επιθυμητό μας στόχο: Να αντικαταστήσουμε τα ιδεολογήματα με τον ορθό λόγο, τα αποτελέσματα και την υπευθυνότητα. Να απαντάμε στην προπαγάνδα με στοιχεία και να δείχνουμε με την ερμηνεία τους τον άλλο δρόμο του ρεαλισμού και της ψυχραιμίας.

Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε σε κομβικά ζητήματα που αναδείχθηκαν στη δημόσια συζήτηση, κατά την τελευταία τριετία (παιδεία, δικαιώματα, τηλεοπτικές άδειες, εκλογικό σύστημα, δικαιοσύνη, ασφαλιστικό, προσλήψεις, μετακλητοί κλπ), και, μάλλον, το καταφέραμε, αφού το σύνολο, σχεδόν, των μελών μας τις επικροτεί (ποσοστά άνω του 80%).

Δείτε τις διαφάνειες: