3 Απριλίου, 2015

Να ανταποκριθούμε στα κελεύσματα των καιρών

Σπύρος Λυκούδης

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α΄ Αθήνας, κ.Σπύρος Λυκούδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" του ΣΚΑΪ και συμμετείχε σε πολιτική συζήτηση το πρωί της Παρασκευής. Αναφέρθηκε, αρχικά, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ.Πανούση, και είπε χαρακτηριστικά πως «Ο κ.Πανούσης λέει δημόσια αυτά που υποθέτουμε ότι είπε και τις προάλλες στη σύσκεψη υπουργών στο Μαξίμου, ότι δηλαδή θα ήθελε να ασκήσει με διαφορετικό τρόπο τα καθήκοντά του αλλά στο πλαίσιο το κυβερνητικό δεν μπορεί να το κάνει».

Κατά την εκτίμηση του κ.Λυκούδη, η ουσία των λεγομένων του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι ότι δηλώνει δημοσίως κάποια δυσκολία που έχει ο ίδιος στην άσκηση των καθηκόντων του.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε επίσης και στις άδειες των καναλιών και επεσήμανε πως καλό θα ήταν «να έρθει το ζήτημα ως παρέμβαση στον χώρο μαζί με το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ». Συγκεκριμένα, ο κ.Λυκούδης σημείωσε πως «εάν έχει πρόθεση η κυβέρνηση να παρέμβει μαζί με το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, καλώς θα κάνει αλλά πρέπει να το κάνει άμεσα». Εξάλλου, όπως τόνισε, αυτό το ζήτημα όσο παραπέμπεται, δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ.

Τέλος, όπως απεφάνθη, «δεν είναι συνετό να προχωράμε σε σκληρές διατυπώσεις, όπως ότι στον χώρο αυτό υπάρχει διάχυτη διαφθορά, γιατί ανοίγουν μεγάλα ζητήματα». «Θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο συγκρατημένοι και να έχουμε μεγαλύτερη πολιτική ταχύτητα, διαφορετικά θα φανεί ότι είμαστε κυρίως στο επίπεδο της εξαγγελίας» κατέληξε ο κ. Λυκούδης.

Δείτε τα αποσπάσματα της συνέντευξης εδώ:

* Ο Σπύρος Λυκούδης είναι ΣΤ΄ Αντπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α΄ Αθήνας

ΣΚΑΪ